Backup-Hantering

De skapade säkerhetskopior hittar du i kontextmenyn under Antcas Control Backup-Hantering.

Automatiska Säkerhetskopior

Det är möjligt att konfigurera automatiska säkerhetskopior individuellt per server och projekt. En säkerhetskopia består av en enkel export av Systemkonfigurationen eller ett Projekt. Valfritt kan även Statistik och Data för projektet exporteras. En säkerhetskopia utförs standardmässigt varje dag klockan 02:00. Konfigurationen för Systemkonfigurationen hittar du i Serveregenskaper för servern och för projekten kan detta göras under Projekteinställningar eller i Projektkonfiguratorn.

Anmärkning: På servrarna Touch, Pico och Nano säkerställs inte Data och Statistik. Dessa inställningar ignoreras.

Om servern har varit ur drift i mer än en dag, utförs en säkerhetskopia en minut efter att servern startats.

Det används ett kvot av 20% av hela det fria lagringsutrymmet för att hårddisken inte ska skrivas fullt. Om kvoten är uppbruten, tas först de äldsta säkerhetskopiorna bort. Först Statistik, sedan Data och därefter Projektdatan. Slutligen tas Systemkonfigurationer bort.

Backup Till Molnet

Det finns möjlighet att ladda upp projektet och systemkonfigurationen till portalen Antcas Hub för att säkra detta externt. För att göra detta måste kryssrutan "Tillåt Backup-Upload Till Molnet" sättas i inställningarna. Varje säkerhetskopia utförs även utan konfigurerad fjärraccess. Men utan konfigurering kan du inte komma åt säkerhetskopian.

Efter att den automatiska säkerhetskopian har utförts, försöker den ladda upp till molnet. Detta sker dock endast om en internetanslutning kan upprättas under säkerhetskopian. Processen upprepas inte automatiskt för att minimera datatrafiken. Även Statistik och Data överförs inte till Antcas Cloud.

En gång överförd till molnet kan en säkrad säkerhetskopia inte enkelt raderas. Detta sker automatiskt efter 7 dagar, om en ytterligare säkerhetskopia laddas upp eller om servern är offline efter maximalt 90 dagar.

Anmärkning: Den maximala filstorleken är begränsad till 500 MB och hela lagringen till 1'000 GB. Om filen som ska laddas upp är större, laddas inte filen upp. Vid överskridande av maxlagringskvoten kommer färre säkerhetskopior att finnas i molnet.

Återställa Säkerhetskopior

Genom dubbelklick på en skapad säkerhetskopia kan denna direkt laddas ner. Därefter kan den nedladdade säkerhetskopiefilen importeras till en annan server.

Anmärkning: Säkerhetskopian ersätter inte dina egna säkerhetskopior av systemet. Den används för att återställa äldre versioner vid oönskade manipulationer.