Configurarea sistemului include toate setările serverului în afară de
proiect și de
interfețele. Setările pot fi exportate pentru fiecare
server în
infrastructură. Fiecare export conține configurarea completă a
infrastructurii, a
licențelor și a
gestiunii utilizatorilor sistemului. Asocierea proiectelor și porturile folosite sunt, de asemenea, exportate. Acestea vor fi restabilite doar dacă proiectele sunt prezente pe server la restaurare. Se salvează doar setările de rețea care au fost aplicate. Setările temporare sunt ignorate și se folosesc în schimb setările de pornire.
La restaurarea setărilor, toate setările vor fi suprascrise fără întrebare și cele neutilizate vor fi șterse. Acest lucru afectează și configurarea rețelei și setările utilizatorilor sistemului. Asigurați-vă că știți adresele IP și datele de conectare din backup-ul restaurat.
Este important, la restaurarea pe un dispozitiv nou, să salvați licențele vechi mai întâi. Deoarece acestea vor fi adăugate chiar dacă sunt invalide.
La restaurarea pe un server cu alte nume de adaptori de rețea, configurațiile existente vor fi șterse și cele inexistente vor fi adăugate ca fiind inexistente.
Atenție: La restaurare pot apărea întreruperi, chiar dacă setările sunt identice.
Este posibil să fie necesar să se repete importul pentru a aplica toate setările. Poate fi necesar și redemararea serverului. Acest lucru este însă extrem de rar.