Acești backup-uri create le găsiți în meniul contextual sub Antcas Control Gestionarea Copiilor De Rezerve.
Este posibil să configurați backup-uri automate individual pentru fiecare server și proiect. Un backup constă într-un export simplu al Configurării Sistemului sau al unui
Proiect. Opțional, pot fi exportate și
Statisticile și
Datele ale proiectului. Un backup se efectuează implicit la ora 02:00 în fiecare zi. Configurația pentru
Configurarea Sistemului o găsiți în Proprietățile Sistemului ale serverului și pentru proiecte aceasta poate fi făcută sub
Setările Proiectului sau în
Configuratorul De Proiecte.
Notă: Pe serverele Touch, Pico și Nano nu se salvează
Date și
Statistici. Aceste setări sunt ignorate.
Dacă serverul a fost oprit pentru mai mult de un zi, se va efectua un backup la o minută după pornirea serverului.
Se utilizează un contingent de 20% din spațiul liber total al discului pentru a evita umplerea completă. Dacă contingentul este epuizat, se vor șterge mai întâi backup-urile cele mai vechi. În primul rând Statisticile, apoi
Datele și în final
Datele Proiectului. În ultimul rând se vor șterge
Configurările Sistemului.
Există posibilitatea de a încărca proiectul și configurarea sistemului pe portalul Antcas Hub pentru a le salva extern. Pentru aceasta, trebuie să bifați opțiunea "Permiteți încărcarea backup-urilor în cloud" în setări. Fiecare backup se va face și fără acces la distanță configurat. Cu toate acestea, fără configurație nu se poate accesa backup-ul.
După efectuarea unui backup automat, se va încercă încărcarea acestuia în cloud. Acest lucru se întâmplă doar dacă este posibilă o conexiune la internet în timpul backup-ului. Procedura nu se repetă automat pentru a minimiza traficul de date. Statisticile și
Datele nu sunt transferate în cloud-ul Antcas.
Odată transferat în cloud, un backup salvat nu poate fi șters simplu. Acest lucru se face automat după 7 zile, dacă este încărcat un alt backup sau dacă serverul este offline după maximum 90 de zile.
Notă: Dimensiunea maximă a fișierului este limitată la 500 MB și spațiul total la 1'000 GB. Dacă fișierul care trebuie încărcat este mai mare, acesta nu va fi încărcat. În caz de depășire a contingentului maxim de stocare, vor fi păstrate mai puține backup-uri în cloud.
Prin dublu clic pe un backup creat, acesta poate fi descărcat direct. Apoi, fișierul de backup descărcat poate fi importat într-un alt server.
Notă: Backup-ul nu înlocuiește propriile dvs. backup-uri ale sistemului. Acesta servește pentru a restabili versiuni mai vechi în caz de manipulări neintenționate.