Wanneer een element wordt geopend, verschijnt de editor, deze is in verschillende gebieden verdeeld. De basisprincipes worden hier verder uitgelegd. Het gebruik van het hoofdgebied in detail, wordt hier niet uitgelegd.
Na het openen van een element, kan dit alleen worden bekeken. Om het te bewerken, moet u eerst op Bewerken in de bovenste menubalk klikken. Elke wijziging wordt onmiddellijk op de server opgeslagen. Om het element vervolgens online te plaatsen, moet u het daarna
Toepassen. De wijzigingen worden onmiddellijk overgenomen, mits het element ook in de Verkenner is toegepast. Anders wordt een melding weergegeven. Als u de wijzigingen wilt verwerpen, kunt u deze ook
Terugzetten.
De volgende toestanden van de indicator bovenaan links zijn mogelijk:
| Toestand | Kleur | Beschrijving |
|---|---|---|
| Nieuw | Rood | Element of versie is nieuw gemaakt en nog niet online. |
| Bewerkt | Blauw | Element of versie is gewijzigd en nog niet toegepast. |
| Online | Groen | Element is online. |
Aan de linkerkant bevindt zich de navigatiebalk met verschillende elementen. Deze kunnen onder bepaalde omstandigheden worden verplaatst met behulp van Sleep & Neerzetten. Om een item te verwijderen, moet dit naar beneden rechts in de hoek van de Verkenner worden gesleept. Het verschijnt pas bij het bewegen van de Prullenbak, waarin het element kan worden gesleept.
Let op de tabs onder het navigatiegebied, hier kunt u tussen de verschillende Verkenners wisselen.
In het hoofdgebied wordt de configuratie uitgevoerd. De individuele gebieden worden in de overeenkomstige Verkenner verder toegelicht.
Aan de rechteronderkant vindt u de tab Geschiedenis. In deze weergave kunt u een bewerkte versie herstellen door dubbel te klikken.
Tip: In de rechterbovenhoek vindt u naast Sluiten en Minimaliseren het Uitleggen-symbool. Door op het symbool te klikken wordt het hoofdvenster vergroot en verkleind. Dit is bij het bewerken van grotere objecten erg handig.
De rechterzijbalk bevat alle metadata als widgets van het element. Bovenaan links kunt u meestal de Titel van het document en de naam, bestandsnaam enzovoort wijzigen. De namen worden standaard gesynchroniseerd via het
Link-symbool.
In het rechterondergebied vindt u de naam van de huidige versie. Bij een klik daarop, opent zich een nieuw venster met alle beschikbare
versies. De gemarkeerde versie is die in bewerking.
Een element kan meerdere versies bevatten. Deze zijn genummerd. In deze lijst worden alle documenttitels van de individuele versies weergegeven. De huidige versie is gemarkeerd met een Pijlsymbool. Na het Toepassen is altijd de bovenste versie online. Alle andere worden genegeerd.
Om een nieuwe versie te maken, kan de huidige versie gekopieerd of een volledig lege versie gemaakt worden. Let erop dat een lege versie geen titel bevat.
De versies kunnen afzonderlijk Geëxporteerd en
Geïmporteerd worden. Bij exporteren en importeren worden de Bereikssjablonen, indien aanwezig, samengevoegd. Een versie met een sjabloon wordt gemarkeerd met het
Ketensymbool.
Om een versie te verwijderen of te verplaatsen, kan deze na het Bewerken met Sleep & Neerzetten worden verplaatst. Bij het verplaatsen verschijnt ook de
Prullenbak, om een versie te verwijderen. Na het neerzetten op de prullenbak, wordt deze alleen gemarkeerd voor verwijdering. Pas na het
Toepassen, wordt de versie definitief verwijderd. De markering voor verwijdering kan worden ongedaan gemaakt door opnieuw neer te zetten op de prullenbak.
Opmerking: Bij synchronisatie met meerdere servers kan het voorkomen dat een versienummer meermaals voorkomt.