Backup-Administrasjon

De opprettede backup-filene finner du i kontekstmenyen under Antcas Control Backup-Administrasjon.

Automatiske Backups

Det er mulig å konfigurere automatiske backuper individuelt per server og prosjekt. Et backup består av en enkel eksport av Systemkonfigurasjonen eller et Prosjekt. Valgfritt kan også Statistikkene og Dataene i prosjektet eksporteres. Et backup utføres standard hver dag klokken 02:00. Konfigurasjonen for Systemkonfigurasjonen finner du i Serveregenskapene til serveren, og for prosjektene kan dette gjøres under Prosjektegenskapene eller i Prosjektkonfiguratoren.

Merk: På serverne Touch, Pico og Nano sikres det ikke Data eller Statistikk. Disse innstillingene blir ignorert.

Hvis serveren har vært avskrudd i mer enn en dag, vil et backup utføres én minutt etter at serveren starter.

Det brukes et kontingent på 20% av den totale ledige lagringsplassen for å sikre at harddisken ikke fylles opp. Hvis kontingenten er brukt opp, blir først de eldste backup-filene slettet. For det første Statistikkene, deretter Dataene og til slutt Prosjektdatene. Til sist blir Systemkonfigurasjonene slettet.

Backup Til Skyen

Det er mulig å laste opp prosjektet og systemkonfigurasjonen til portalen Antcas Hub for å sikre det eksternt. For dette må avmerkingsboksen "Tillat Backup-Upload Til Skyen" settes i innstillingene. Hvert backup utføres også uten konfigurert fjernadgang. Imidlertid kan man ikke få tilgang til backup-filene uten konfigurasjon.

Etter at det automatiske backupet er utført, forsøker systemet å laste opp dette til skyen. Dette skjer imidlertid bare hvis en internettforbindelse kan etableres under backup-prosessen. Prosessen blir ikke automatisk gjentatt for å minimere datatrafikken. Statistikk og Data blir heller ikke overført til Antcas Skyen.

Når et backup er lastet opp til skyen, kan det ikke slettes enkelt. Dette skjer automatisk etter 7 dager hvis et nytt backup laster opp eller hvis serveren er offline i opptil 90 dager.

Merk: Den maksimale filstørrelsen er begrenset til 500 MB og den totale lagringen på 1'000 GB. Hvis filen som skal lastes opp er større, blir den ikke lastet opp. Hvis det maksimale lagringskontingenten overskrides, vil det være færre backuper i skyen.

Gjenopprette Backups

Ved dobbeltklikk på et opprettet backup kan dette lastes ned direkte. Deretter kan den nedlastede backup-filen importeres til en annen server.

Merk: Backupet erstatter ikke egne backuper av systemet. Det brukes for å gjenopprette eldre versjoner ved uønskede endringer.