Det finnes to forskjellige brukeradministrasjoner i Antcas Control. Administrasjonen for systembrukere finner du i kontekstmenyen under Antcas Control Systembrukeradministrasjon. Administrasjonen for prosjektet finner du i kontekstmenyen under Prosjekt
Brukeradministrasjon. For å endre en bruker eller gruppe, klikker du først på
Rediger. Administrasjonen er delt inn i to områder. Brukerne og gruppene. Disse opprettes og administreres hver for seg.
Det er også mulig å opprette mapper for å administrere brukerne og gruppene på en mer oversiktlig måte.
Passord for brukere kan endres via dobbeltklikk på den aktuelle brukeren. For prosjektbrukere er det også mulig å endre dette i Konfiguratoren i kontekstmenyen under Prosjekt
Konfigurator.
For alle passord gjelder følgende svært høye sikkerhetsretningslinjer. Følgende betingelser øker styrken på passordet med ett poeng:
For å oppfylle styrken, må summen være minst tre. Hvis styrken ikke lenger oppfyller kravene, blir brukeren bedt om å rette dette opp ved neste pålogging.
Antall tegn beregnes uten gjentatte og uten påfølgende tegn. Slik er sekvensen 1234 lik ett tegn.
Følgende passord er ikke tillatt:
Merk: Et eksisterende passord kan ikke fjernes, men kan erstattes med et nytt.
Advarsel: Ved endring av et passord avsluttes ikke aktive økter automatisk. Hvis det er en sikkerhetsrisiko, må du slette alle økter og token for brukeren etter at passordet er endret.
Hvis passordet er glemt, kan dette sendes per e-post eller SMS. Forutsetningene er at konfigurasjonen av mailserveren eller SMS-gatewayen er korrekt utført.
Hvis det ikke finnes noe passord lenger, kontakt support hos Antcas. Tilbakestilling fungerer bare med direkte lokal tilgang til serveren. Du må også ha en tom USB-penn klar.
Klikk i det aktuelle området på Opprett Bruker eller
Opprett Gruppe og skriv deretter inn et navn. Trykk deretter Enter-tasten for å opprette brukeren eller gruppen. Merk at pålogging først fungerer når et passord er tildelt. Du kan også invitere en bruker, da vil et passord for første pålogging bli generert automatisk.
Merk: Du kan endre navnene på brukerne og gruppene når som helst. Da det er en unik ID knyttet til hvert element, har dette ingen effekt på konfigurasjonen.
Marker de brukere eller grupper du vil slette. Trykk deretter DEL-tasten. Klikk deretter på Bruk, for å permanent slette brukerne.
For å tildele en gruppe til en bruker, utvid den opprettede brukeren og mappen grupper. Klikk deretter på Tildele Gruppe og velg gruppene du vil legge til.
For å fjerne en tilknytning, marker den og trykk deretter DEL-tasten. Klikk deretter på Bruk, for å bruke endringene.
Merk: Du trenger ikke laste inn visualiseringene på nytt. Innstillingene blir umiddelbart tatt i bruk.
Det er mulig å opprette en enhet, i stedet for en prosjektbruker. Du kan endre typen i brukerkonfigurasjonen ved dobbeltklikk på den aktuelle
brukeren. Typene utfører forskjellige funksjoner:
| Type | Beskrivelse |
|---|---|
| Bruker | En vanlig bruker med logg ut. |
| Enhet | Bruker uten logg ut-funksjon. |
| Enhet uten muspeker | Bruker uten logg ut-funksjon og grensesnittet viser ingen muspeker. Ideelt for Windows Touchpanel. |
| Lokalt Panel | For touch-panel med integrert server. Bare en bruker kan ha denne typen. Denne blir da automatisk logget inn. |
| Uten Navigasjon | Skjuler all navigasjon. |
| Bare Hoved-Plugin | Viser bare hoved-pluginet. Dette kan brukes til integrering i andre systemer. |
I gruppene for systembrukere kan enkelte programdeler velges. Samt enkelte tillatelser på editoren i prosjektene.
For å tildele tillatelser i visualisering, må gruppene for prosjektbrukere først opprettes og deretter knyttes til en side, et element, en tab eller et felt.
Det er mulig å lagre en nøkkel i prosjektgruppene. Denne brukes i visualiseringen for å utføre ekstra nøkkel-autentisering. Du kan tildele flere grupper med nøkler til en bruker.
Hvis en gruppe med en nøkkel er nødvendig for tillatelsen, blir nøkkelen til denne gruppen spurt om via et dialogvindu. Etter spørringen er autentiseringen gyldig i ti sekunder.
Følgende typer kan brukes. I dette tilfellet har det siste prioritet hvis flere brukes samtidig.
Merk: Hvis grupper brukes i meldinger eller andre elementer som opererer uten visualisering, blir nøklene ignorert. Likevel bør grupper som ikke inneholder nøkler brukes.
En systembruker kan bare ha en økt. En bruker i et prosjekt kan derimot bruke flere samtidig. Dette betyr at ved gjentatt pålogging avsluttes alle tidligere økter for systembrukere umiddelbart.
Du kan invitere enhver bruker ved å høyreklikke på de valgte brukerne og deretter klikke på Inviter. Det må være en e-postadresse eller et mobilnummer registrert. Dette skjer automatisk hvis brukernavnet ved opprettelse er en gyldig e-postadresse.
Merk: Hvis både en e-postadresse og et mobilnummer er registrert, blir meldingen sendt via e-post.