Antcas Control-ban két különböző felhasználókezelés van. A rendszerfelhasználók kezelését a kontextmenüben találja meg Antcas Control Rendszerfelhasználó-kezelés alatt. A projekt felhasználók kezelését a kontextmenüben találja meg Projekt
Felhasználó-kezelés alatt. Egy felhasználót vagy csoportot módosítani akar, kattintson először az
Szerkesztés gombra. A kezelés két területre oszlik. A
Felhasználók és a
Csoportok. Ezek külön-külön készülnek el és kezelik.
Emellett lehetséges, hogy mappákat hoz létre a felhasználók és csoportok áttekinthetőbb kezeléséhez.
A felhasználók jelszavait duplakattintással a megfelelő Felhasználóra lehet megváltoztatni. A projekt felhasználók esetében lehetséges, hogy ezt a konfigurátorban a kontextmenüben Projekt
Konfigurátor alatt is megváltoztassa.
Minden jelszóra az alábbi nagyon magas biztonsági szabályok vonatkoznak. Az alábbi feltételek növelik a jelszó erősségét egy ponttal:
A erősség kielégítéséhez a összeg legalább háromnak kell lennie. Ha az erősség nem felel meg a követelményeknek, akkor a felhasználó kénytelen ezt a következő belépésnél pótolni.
A karakterek száma úgy számolódik ki, hogy a ismétlődő és a folyamatos karaktereket kihagyva. Így a 1234 karakterlánc egyenlő egy karakterrel.
A következő jelszavak nem engedélyezettek:
Megjegyzés: Egy létező jelszót nem lehet eltávolítani, de egy újval lecserélni.
Figyelmeztetés: A jelszó megváltoztatása esetén a aktív munkamenetek nem záródnak le automatikusan. Ha biztonsági kockázat áll fenn, törölje az összes munkamenetet és tokenet a felhasználó után a jelszó megváltoztatása után.
Aha a jelszót elfelejti, akkor ezt e-mailen vagy SMS-en küldhetik el. Az előfeltétel, hogy a mail szerver vagy az SMS-gateway beállítása helyes és meg lett végzett.
Ha nincs jelszó, lépjen kapcsolatba az Antcas támogatásával. A visszaállítás csak közvetlen helyi hozzáféréssel működik a szerverre. Emellett egy üres USB-tömböt kell előkészítenie.
A megfelelő területben kattintson az Felhasználó létrehozása vagy
Csoport létrehozása gombra, és adja meg a nevet. Nyomja le az Enter billentyűt, hogy létrehozza a felhasználót vagy csoportot. Vegyé figyelembe, hogy egy belépés csak akkor működik, ha jelszót adott meg. Egy felhasználó meghívható is, ekkor automatikusan generálódik egy jelszó az első bejelentkezéshez.
Megjegyzés: Bármikor átnevezheti a felhasználók és csoportokat. Mivel minden elemnek egyedi azonosítója van, ez nem hat a konfigurációra.
A törlendő felhasználók vagy csoportok kijelölése után nyomja le a DEL billentyűt. Kattintson az Alkalmazás gombra, hogy véglegesen törölje a felhasználók.
A csoportokat egy felhasználóhoz rendelni akar, bővítsen ki a létrehozott felhasználót és a csoport mappát. Kattintson az Csoport hozzárendelése gombra, és válassza ki a csoportokat, amelyeket hozzá szeretne adni.
A hozzárendelést megszüntetni akar, jelölje ki azt, és nyomja le a DEL billentyűt. Kattintson az Alkalmazás gombra, hogy alkalmazza a változtatásokat.
Megjegyzés: Nem kell újratölteni a vizualizációkat. A beállítások azonnal érvénybe lépnek.
Lehetséges, hogy egy eszközt hoz létre, helyett egy projekt felhasználó. A típust a felhasználói beállításokban duplakattintással a megfelelő
Felhasználóra lehet megváltoztatni. A típusok különböző funkciókat teljesítenek:
| Típus | Leírás |
|---|---|
| Felhasználó | Egy normál felhasználó kilépéssel. |
| Eszköz | Felhasználó nélkül kilépési funkcióval. |
| Eszköz egérkurzor nélkül | Felhasználó nélkül kilépési funkcióval és a felület nem mutat egérkurzort. Ideális Windows Touchpanelhez. |
| Lokális panel | Touch-Panel integrált szerverhez. Csak egy felhasználó lehet ennek a típusnak. Ezután automatikusan bejelentkezik. |
| Navigáció nélkül | Elrejt minden navigációt. |
| Csak fő plugin | Csak a fő plugint mutatja. Ez használható más rendszerekbe való beépítéshez. |
A Rendszerfelhasználók csoportokban egyes programrészleteket lehet kiválasztani. És egyes jogosultságokat a szerkesztőn a projektekben.
A vizualizációban jogosultságok megadásához, először létre kell hozni a projekt felhasználóknak a csoportokat, majd egy oldalhoz, egy elemezhez, egy fülhez vagy egy mezőhöz kell hozzárendelni.
A Projekt csoportokban lehetséges, hogy egy kulcst tárol. Ezt a vizualizációban használják, hogy egy további kulcs hitelesítést véghez vihessen. Több csoportot is lehet hozzárendelni egy felhasználóhoz.
Ha egy csoport egy kulccsal szükséges a jogosultsághoz, akkor a kulcst ebben a csoportban kérdezik le párbeszédablakban. A lekérdezés után a hitelesítés tíz másodpercig érvényes.
A következő típusokat lehet használni. Ekkor az utolsó prioritást kap, ha többet egyszerre használ.
Megjegyzés: Ha csoportokat használnak üzenetekben vagy más elemekben, amelyek vizualizáció nélkül működnek, akkor a kulcsokat figyelmen kívül hagyják. Mégis ajánlott csoportokat használni, amelyek nem tartalmaznak kulcsokat.
Egy rendszerfelhasználó csak egy munkamenetet birtokolhat. Egy felhasználó egy projektben többet is egyszerre használhat. Ez azt jelenti, hogy ha többször bejelentkezik, akkor az összes korábbi munkamenete a rendszerfelhasználók azonnal lezárul.
Bármely felhasználót könnyen meghívhat, ha jobbra kattint a kijelölt felhasználókra, és kattintson az Meghívás gombra. Egy e-mail cím vagy egy mobiltelefonszámot kell megadni. Ez automatikusan történik, ha a felhasználónév létrehozása során egy érvényes e-mail címet tartalmaz.
Megjegyzés: Ha egy e-mail és egy mobiltelefonszám van megadva, akkor az üzenetet e-mailen küldik el.