Antcas Controlissa on kaksi eri käyttäjähallintatapaa. Järjestelmäkäyttäjien hallinta löytyy kontekstivalikosta Antcas Control Järjestelmäkäyttäjänhallinta. Projektin hallinta löytyy kontekstivalikosta Projekti
Käyttäjänhallinta. Muokkaaksesi käyttäjää tai ryhmää, napsauta ensin
Muokkaa. Hallinta on jaettu kahteen alueeseen. Käyttäjät ja ryhmät. Nämä luodaan ja hallitaan erikseen.
On myös mahdollista luoda kansioita, jotta käyttäjät ja ryhmät voidaan hallita selkeämmin.
Käyttäjän salasanoja voi muuttaa kaksoisnapsauttamalla vastaavaa käyttäjää. Projektikäyttäjille on myös mahdollista muuttaa tätä konfiguraattorissa kontekstivalikosta Projekti
Konfiguraattori.
Kaikille salasanille pätee seuraavat erittäin korkeat turvallisuusmääräykset. Seuraavat ehdot lisäävät salasanan vahvuutta yhdellä pisteellä:
Täyttääksesi vahvuuden, summan on oltava vähintään kolme. Jos vahvuus ei täytä vaatimuksia, käyttäjää pyydetään päivittämään se seuraavalla kirjautumiskerralla.
Merkkien määrä lasketaan ilman toistuvia ja peräkkäisiä merkkejä. Siten merkkijono 1234 on yhtä merkki.
Seuraavat salasanat eivät ole sallittuja:
Huomautus: Olemassa olevaa salasanaa ei voi poistaa, mutta se voidaan korvata uudella.
Varoitus: Salasanan muuttamisessa aktiiviset istunnot eivät pääty automaattisesti. Jos turvallisuusriski on olemassa, poista kaikki käyttäjän istunnot ja tokenit salasanan muutoksen jälkeen.
Jos salasana on unohtunut, se voidaan lähettää sähköpostitse tai tekstiviestillä. Edellyttäen, että sähköpostipalvelimen tai SMS-portin asetukset ovat oikein tehty.
Jos ei ole enää salasanaa, ota yhteyttä Antcas-tukiin. Salasanan palauttaminen toimii vain suoraan paikallisella pääsyllä palvelimeen. Sinun on myös pidettävä valmiina tyhjä USB-tikku.
Napsauta vastaavassa alueessa Luo Käyttäjä tai
Luo Ryhmä ja syötä sitten nimi. Paina sen jälkeen Enter-näppäintä luodaksesi käyttäjän tai ryhmän. Huomaa, että kirjautuminen toimii vasta, kun salasana on annettu. Voit myös kutsua käyttäjän, jolloin salasana ensimmäiselle kirjautumiselle generoidaan automaattisesti.
Huomautus: Voit nimetä käyttäjät ja ryhmät uudelleen milloin tahansa. Koska jokaisella elementillä on yksilöllinen ID, tämä ei vaikuta konfiguraatioon.
Valitse poistettavat käyttäjät tai ryhmät. Paina sen jälkeen DEL-näppäintä. Napsauta sitten Käytä, jotta käyttäjät poistetaan pysyvästi.
Liitäksesi ryhmän käyttäjään, laajenna luotu käyttäjä ja kansio Ryhmät. Napsauta sitten Liitä Ryhmä ja valitse ryhmät, jotka haluat lisätä.
Poistaaksesi liitoksen, valitse se ja paina sen jälkeen DEL-näppäintä. Napsauta sitten Käytä, jotta muutokset otetaan käyttöön.
Huomautus: Sinun ei tarvitse ladata visualisointeja uudelleen. Asetukset otetaan välittömästi käyttöön.
On mahdollista luoda laite, sen sijaan että projektikäyttäjä. Voit muuttaa tyyppiä käyttäjäkonfiguraatiossa kaksoisnapsauttamalla vastaavaa
käyttäjää. Tyypit täyttävät eri toiminnallisuudet:
| Tyyppi | Kuvaus |
|---|---|
| Käyttäjä | Normaali käyttäjä, jolla on kirjautuminen. |
| Laite | Käyttäjä ilman kirjautumistoimintoa. |
| Laite Ilman Hiirtä | Käyttäjä ilman kirjautumistoimintoa ja käyttöliittymä ei näytä hiirtä. Ihanteellinen Windows Touchpanelille. |
| Paikallinen Paneeli | Kosketuspaneelille, jossa on integroitu palvelin. Vain yksi käyttäjä voi olla tällä tyypillä. Tämä kirjautuu sitten automaattisesti sisään. |
| Ilman Navigointia | Piilottaa kaikki navigointi. |
| Vain Pääliitännäinen | Näyttää vain pääliitännäisen. Tämä voidaan käyttää muiden järjestelmien integrointiin. |
Järjestelmäkäyttäjien ryhmistä voidaan valita yksittäisiä ohjelman osia. Samoin yksittäiset oikeudet editoriin projekteissa.
Oikeuksien myöntämiseksi visualisoinnissa projektikäyttäjien ryhmät on ensin luotava ja sitten liitettävä sivulle, elementille, välilehdelle tai kentälle.
On mahdollista tallentaa avain projektiryhmissä. Tämä käytetään visualisoinnissa lisäavaimen tunnistamiseen. Voit liittää useita ryhmiä avainten kanssa käyttäjään.
Jos ryhmä avaimella on tarpeellinen oikeuksien myöntämiseksi, avain kysytään tämän ryhmän kautta dialogilaatikosta. Kyselyn jälkeen tunnistaminen on voimassa kymmenen sekunnin ajan.
Seuraavat tyypit voidaan käyttää. Tässä viimeisellä on prioriteetti, jos useita käytetään samanaikaisesti.
Huomautus: Jos ryhmiä käytetään ilmoituksissa tai muissa elementeissä, jotka toimivat ilman visualisointia, avaimet jätetään huomiotta. Silti pitäisi käyttää näihin ryhmiä, jotka eivät sisällä avaimia.
Järjestelmäkäyttäjä voi omistaa vain yhden istunnon. Käyttäjä projektissa voi kuitenkin käyttää useita samanaikaisesti. Tämä tarkoittaa, että usean kirjautumisen yhteydessä kaikki aikaisemmat järjestelmäkäyttäjän istunnot päättyvät välittömästi.
Voit kutsua minkä tahansa käyttäjän napsauttamalla oikealla hiirellä valittuja käyttäjiä ja sitten napsauttamalla Kutsu. On oltava tallennettu sähköpostiosoite tai matkapuhelinnumero. Tämä tapahtuu automaattisesti, jos käyttäjänimi on kelvollinen sähköpostiosoite luonnin aikana.
Huomautus: Jos sähköposti ja matkapuhelinnumero on tallennettu, viesti lähetetään sähköpostitse.