Der er to forskellige brugere administrationer i Antcas Control. Administrationen for systembrugere findes i kontekstmenuen under Antcas Control Systembrugeradministration. Administrationen for projektet findes i kontekstmenuen under Projekt
Brugeradministration. For at ændre en bruger eller en gruppe, skal du først klikke på
Redigere. Administrationen er opdelt i to områder. De
Brugere og de
Gruppe. Disse oprettes og administreres hver for sig.
Det er også muligt at oprette mapper, for at administrere brugere og grupper mere overskueligt.
Adgangskoder for brugere kan ændres via dobbeltklik på den relevante bruger. For projektbrugere er det også muligt at ændre dette i Konfiguratoren i kontekstmenuen under Projekt
Konfigurator.
For alle adgangskoder gælder følgende meget høje sikkerhedsregler. Følgende betingelser øger styrken af adgangskoden med et punkt:
For at opfylde styrken, skal summen være mindst tre. Hvis styrken ikke længere opfylder kravene, vil brugeren blive bedt om at rette dette ved næste login.
Antallet af tegn bestemmes uden gentagne og uden løbende tegn. Så er tegnfølgen 1234 lig med et tegn.
Følgende adgangskoder er ikke tilladt:
Note: En eksisterende adgangskode kan ikke fjernes, men kan erstattes med en ny.
Advarsel: Ved ændring af en adgangskode bliver de aktive sessioner ikke automatisk afsluttet. Hvis der er et sikkerhedsrisiko, skal du slette alle sessioner og tokens for brugeren efter at have ændret adgangskoden.
Hvis adgangskoden er glemt, kan den sendes via e-mail eller SMS. Forudsat at konfigurationen af mailserveren eller SMS-gatewayet er korrekt henholdsvis er blevet udført.
Hvis der ikke findes nogen adgangskode mere, skal du kontakte Antcas support. Tilbageopsætningen fungerer kun med direkte lokal adgang til serveren. Derudover skal du have en tom USB-nøgle klar.
Klik i det relevante område på Opret Bruger eller
Opret Gruppe og indtast derefter et navn. Tryk derefter på Enter-tasten for at oprette brugeren eller gruppen. Bemærk, at login først fungerer, når der er tildelt en adgangskode. Du kan også invitere en bruger, så genereres der automatisk en adgangskode til første login.
Note: Du kan omdøbe brugere og grupper når som helst. Da der er en unik ID gemt for hvert element, påvirker dette ikke konfigurationen.
Markér de brugere eller grupper, du vil slette. Tryk derefter på DEL-tasten. Klik derefter på Anvend, for at slette brugere permanent.
For at tildele en gruppe til en bruger, udvid den oprettede bruger og mappen Grupper. Klik derefter på Tildele Gruppe og vælg de grupper, du vil tilføje.
For at fjerne en tilknytning, marker den og tryk derefter på DEL-tasten. Klik derefter på Anvend, for at anvende ændringerne.
Note: Du behøver ikke genindlæse visualiseringer. Indstillingerne overføres med det samme.
Det er muligt at oprette en enhed, i stedet for en projektbruger. Du kan ændre typen i brugerkonfigurationen ved dobbeltklik på den relevante
bruger. Typerne udfører forskellige funktioner:
| Type | Beskrivelse |
|---|---|
| Bruger | En normal bruger med logout. |
| Enhed | Bruger uden logout-funktion. |
| Enhed Uden Muspeker | Bruger uden logout-funktion og overfladen viser ingen muspeker. Ideel til Windows Touchpanel. |
| Lokalt Panel | Til touch-panel med integreret server. Der kan kun være en bruger af denne type. Denne bliver så automatisk logget ind. |
| Uden Navigation | Skjuler alle navigationer. |
| Kun Hoved-Plugin | Viser kun hoved-plugin. Dette kan bruges til integration i andre systemer. |
I de grupper af systembrugere kan enkelte programdele vælges. Samt enkelte tilladelser til editoren i projekterne.
For at tildele tilladelser i visualiseringen, skal grupperne for projektbrugere først oprettes og derefter tildeles en side, et element, et faneblad eller et felt.
Det er muligt at gemme en nøgle i de projektgrupper. Denne bruges i visualiseringen til at udføre yderligere nøgle-authentificering. Du kan tildele flere grupper med nøgler til en bruger.
Hvis en gruppe med en nøgle er påkrævet for tilladelsen, vil nøglen fra denne gruppe blive spurgt via et dialogvindue. Efter spørgsmålet er autentificeringen gyldig i ti sekunder.
Følgende typer kan bruges. Her har det sidste prioritet, hvis flere bruges samtidigt.
Note: Hvis grupper bruges i meddelelser eller andre elementer, der fungerer uden visualisering, ignoreres nøglerne. Alligevel bør der bruges grupper, der ikke indeholder nøgler.
En systembruger kan kun have en session. En bruger i et projekt kan bruge flere samtidigt. Dette betyder, at ved gentagne logins bliver alle tidligere sessioner for systembrugere øjeblikkeligt afsluttet.
Du kan invitere enhver bruger ved at højreklikke på de valgte brugere og derefter klikke på Invitere. Der skal være en e-mail-adresse eller en mobilnummer gemt. Dette sker automatisk, hvis brugernavnet ved oprettelse er en gyldig e-mail-adresse.
Note: Hvis der er gemt en e-mail og et mobilnummer, sendes meddelelsen via e-mail.