Є два різні користувацькі управління в Antcas Control. Управління для системних користувачів ви знайдете в контекстному меню під Antcas Control Управління системними користувачами. Управління для проекту ви знайдете в контекстному меню під Проект
Управління користувачами. Щоб змінити користувача або групу, спочатку натисніть на
Редагувати. Управління поділено на два розділи.
Користувачі та
Групи. Вони створюються та керуються окремо.
Також можна створити Папки, щоб управління користувачами та групами було зручнішим.
Паролі користувачів можна змінити подвійним натисканням на відповідного Користувача. Для користувачів проекту також можна змінити це в конфігураторі в контекстному меню під Проект
Конфігуратор.
Для всіх паролів діють наступні дуже високі вимоги до безпеки. Наступні умови збільшують силу пароля на один бал:
Щоб відповідати вимогам, сума повинна бути принаймні три. Якщо сила не відповідає вимогам, користувача попросять це зробити під час наступного входу.
Кількість символів визначається без повторюваних і без послідовних символів. Таким чином, послідовність 1234 дорівнює одному символу.
Наступні паролі не дозволені:
Примітка: Існуючий пароль не можна видалити, але його можна замінити новим.
Увага: При зміні пароля активні сеанси автоматично не завершуються. Якщо існує ризик для безпеки, видаліть всі сеанси та токени користувача після зміни паролю.
Якщо ви забули пароль, його можна надіслати по електронній пошті або SMS. При умові, що конфігурація сервера електронної пошти або шлюзу SMS правильна або взагалі виконана.
Якщо пароля більше не існує, зверніться до підтримки Antcas. Скидання працює лише при безпосередньому локальному доступі до сервера. Крім того, вам потрібно підготувати порожній USB-накопичувач.
Натисніть у відповідному розділі на Створити користувача або
Створити групу, а потім введіть ім'я. Натисніть кнопку Enter, щоб створити користувача або групу. Зверніть увагу, що вхід буде працювати лише після призначення паролю. Ви також можете запросити користувача, і тоді для першого входу автоматично згенерується пароль.
Примітка: Ви можете перейменовувати користувачів та групи в будь-який час. Оскільки кожен елемент має унікальний ідентифікатор, це не впливає на конфігурацію.
Позначте користувачів або групи для видалення. Натисніть кнопку DEL. Потім натисніть на Застосувати, щоб безповоротно видалити користувачів.
Щоб призначити групу користувачу, розверніть створеного користувача та папку Групи. Потім натисніть на Назначити групу і виберіть групи, які ви хочете додати.
Щоб скасувати призначення, позначте його та натисніть кнопку DEL. Потім натисніть на Застосувати, щоб застосувати зміни.
Примітка: Вам не потрібно перезавантажувати візуалізації. Налаштування застосовуються відразу.
Можна створити Пристрій замість користувача проекту. Ви можете змінити тип у конфігурації користувача подвійним натисканням на відповідного
Користувача. Типи виконують різні функції:
| Тип | Опис |
|---|---|
| Користувач | Звичайний користувач з виходом. |
| Пристрій | Користувач без функції виходу. |
| Пристрій без курсора миші | Користувач без функції виходу та інтерфейс не показує курсор миші. Ідеально для Windows Touchpanel. |
| Локальна панель | Для сенсорної панелі з вбудованим сервером. Лише один користувач може мати цей тип. Він автоматично входить. |
| Без навігації | Приховує всю навігацію. |
| Тільки головний плагін | Показує лише головний плагін. Це можна використовувати для інтеграції в інші системи. |
У Групах системних користувачів можна вибирати окремі частини програми. Також окремі дозволи на редактор у проектах.
Щоб надавати дозволи в візуалізації, спочатку потрібно створити групи для користувачів проекту, а потім призначити їх сторінці, елементу, вкладці або полю.
Можна зберегти ключ у Групах проекту. Він використовується в візуалізації для проведення додаткової аутентифікації ключем. Ви можете призначити кілька груп із ключами користувачу.
Якщо група з ключем потрібна для дозволу, то ключ цієї групи запитується через діалогове вікно. Після запиту аутентифікація дійсна протягом десяти секунд.
Можна використовувати наступні типи. При цьому останній має пріоритет, якщо кілька використовуються одночасно.
Примітка: Якщо групи використовуються в повідомленнях або інших елементах, які працюють без візуалізації, ключі ігноруються. Тим не менше, слід використовувати для цього групи, які не містять ключів.
Системний користувач може мати лише один сеанс. Користувач у проекті може використовувати кілька одночасно. Це означає, що при багаторозовому вході всі попередні сеанси системних користувачів завершуються негайно.
Ви можете запросити будь-якого користувача, натиснувши правою кнопкою миші на вибраних користувачах і потім натиснувши на Запросити. Повинна бути вказана адреса електронної пошти або номер мобільного телефону. Це відбувається автоматично, якщо ім'я користувача при створенні є дійсною адресою електронної пошти.
Примітка: Якщо вказана адреса електронної пошти та номер мобільного телефону, повідомлення буде надіслано електронною поштою.