Antcas Control'da iki farklı kullanıcı yönetimi vardır. Sistem kullanıcıları için yönetimi Antcas Control Sistem Kullanıcı Yönetimi altında bulunan bağlam menüsünden bulabilirsiniz. Proje için yönetimi ise Proje
Kullanıcı Yönetimi altında bulunan bağlam menüsünden bulabilirsiniz. Bir kullanıcı veya grubu değiştirmek için önce
Düzenle'ye tıklayın. Yönetim iki bölüme ayrılmıştır.
Kullanıcılar ve
Gruplar. Bunlar ayrı ayrı oluşturulur ve yönetilir.
Ayrıca, kullanıcıları ve grupları daha düzenli bir şekilde yönetmek için klasörler oluşturmak da mümkündür.
Kullanıcıların parolaları, ilgili kullanıcıya çift tıklayarak değiştirilebilir. Proje kullanıcıları için ayrıca bu işlemi Proje
Yapılandırıcı bağlam menüsünde yapabilirsiniz.
Tüm parolalar için aşağıdaki çok yüksek güvenlik kurallarına uyulması gerekir. Aşağıdaki koşullar, parolanın gücünü bir puan artırır:
Gücü sağlamak için toplam en az üç olmalıdır. Güç gereksinimlerini karşılamıyorsa, kullanıcıya sonraki giriş yaparken bu işlemi tamamlaması istenir.
Karakter sayısı, tekrarlayan ve arka arkaya gelen karakterler dışında belirlenir. Örneğin, 1234 dizisi bir karakterdir.
Aşağıdaki parolalar izin verilmez:
Not: Mevcut bir parola silinemez, ancak yeni bir parola ile değiştirilebilir.
Uyarı: Parola değiştirilirse aktif oturumlar otomatik olarak sonlandırılmaz. Eğer bir güvenlik riski varsa, parolayı değiştirdikten sonra kullanıcının tüm oturumlarını ve token'larını silin.
Eğer parola unutulursa, bu e-posta veya SMS yoluyla gönderilebilir. Bu, mail sunucusunun veya SMS aracının doğru bir şekilde yapılandırılmış olması ve yapılandırmasının gerçekleştirilmiş olması şartıyla mümkündür.
Eğer hiç parola kalmamışsa, Antcas desteğine başvurun. Sıfırlama yalnızca sunucuya doğrudan yerel erişimle çalışır. Ayrıca boş bir USB bellek hazırlamanız gerekir.
İlgili bölüme tıklayın Kullanıcı Oluştur veya
Grup Oluştur ve ardından bir ad girin. Kullanıcıyı veya grubu oluşturmak için giriş tuşuna basın. Lütfen dikkat edin ki, bir parola atanana kadar giriş yapmak mümkün değildir. Bir kullanıcıyı davet edebilirsiniz, bu durumda ilk giriş için otomatik olarak bir parola oluşturulur.
Not: Kullanıcıları ve grupları her zaman yeniden adlandırabilirsiniz. Her öğenin benzersiz bir kimliği olduğu için bu yapılandırma üzerinde etkisi yoktur.
Silinecek kullanıcıları veya grupları işaretleyin. DEL tuşuna basın. Ardından Uygula'ya tıklayın, kullanıcıları kalıcı olarak silmek için.
Bir grubu bir kullanıcıya atamak için oluşturulan kullanıcıyı ve gruplar klasörünü genişletin. Ardından Grup Atama'a tıklayın ve eklemek istediğiniz grupları seçin.
Bir atamayı kaldırmak için bu işaretleyin ve DEL tuşuna basın. Ardından Uygula'ya tıklayın, değişiklikleri uygulamak için.
Not: Görselleştirmeleri yeniden yüklemenize gerek yoktur. Ayarlar hemen uygulanır.
Bir aygıtı, proje kullanıcıları yerine oluşturmak mümkündür. Kullanıcı yapılandırmasında ilgili
kullanıcıya çift tıklayarak tipini değiştirebilirsiniz. Tipler farklı işlevler gerçekleştirir:
| Tip | Açıklama |
|---|---|
| Kullanıcı | Çıkış yapma özelliği olan normal bir kullanıcı. |
| Aygıt | Çıkış yapma işlevselliği olmayan kullanıcı. |
| Fare İmi Olmayan Aygıt | Çıkış yapma işlevselliği olmayan kullanıcı ve arayüz fare imi göstermez. Windows dokunmatik panel için ideal. |
| Yerel Panel | İçine bir sunucu entegre edilmiş dokunmatik paneller için. Bu tip sadece bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Bu kullanıcı otomatik olarak giriş yapar. |
| Navigasyon Olmayan | Tüm navigasyonları gizler. |
| Sadece Ana Plug-in | Ana plug-in'ı gösterir. Bu, diğer sistemlere entegrasyon için kullanılabilir. |
Sistem kullanıcı gruplarında, program bölümlerinin bazıları seçilebilir. Ayrıca proje editörlerinde tekil izinler.
Görselleştirmede izinler vermek için önce proje kullanıcı grupları oluşturulmalı ve ardından bir sayfa, bir öğe, bir sekme veya bir alana atanmalıdır.
Proje gruplarında bir anahtarı saklamak mümkündür. Bu, görselleştirmede ek bir anahtar kimlik doğrulaması yapmak için kullanılır. Birden fazla anahtarlı grup bir kullanıcıya atanabilir.
Bir izin için bir anahtarlı grup gerekliyse, bu grubun anahtarı diyalog penceresinden istenir. Sorulmadan sonra kimlik doğrulama on sekiz saniye geçerlidir.
Aşağıdaki tipler kullanılabilir. Birden fazla aynı anda kullanılırsa sonuncusu önceliklidir.
Not: Eğer gruplar bildirimlerde veya diğer görselleştirme olmayan öğelerde kullanılırsa, anahtarlar yok sayılır. Ancak bu amaçla anahtarsız gruplar kullanılmalıdır.
Bir sistem kullanıcısı sadece bir oturuma sahip olabilir. Bir proje kullanıcısı ise aynı anda birden fazla oturum kullanabilir. Bu, sistem kullanıcıların önceki tüm oturumlarının anında sonlandırılacağını anlamına gelir.
Herhangi bir kullanıcıyı kolayca davet edebilirsiniz, seçili kullanıcıları sağ tıkla ve ardından Davet Et'e tıklayın. Bir e-posta adresi veya bir mobil numara belirtilmelidir. Bu, kullanıcı adı oluşturulurken geçerli bir e-posta adresi ise otomatik olarak gerçekleşir.
Not: Eğer bir e-posta ve bir mobil numara belirtilmişse, bildirim e-posta yoluyla gönderilir.