Det finns två olika användarhanteringar i Antcas Control. Hanteringen för systemanvändarna hittar du i kontextmenyn under Antcas Control Systemanvändarhantering. Hanteringen för projektet hittar du i kontextmenyn under Projekt
Användarhantering. För att ändra en användare eller grupp, klickar du först på
Redigera. Hanteringen är uppdelad i två områden. De
Användarna och de
Grupperna. Dessa skapas och hanteras var för sig.
Det är också möjligt att skapa Mappar för att hantera användare och grupper på ett mer överskådligt sätt.
Användarlösenord kan ändras via dubbelklick på den aktuella Användaren. För projektanvändare är det också möjligt att ändra detta i Konfiguratorn i kontextmenyn under Projekt
Konfigurator.
Följande mycket höga säkerhetsregler gäller för alla lösenord. Följande villkor ökar lösenordsstyrkan med en punkt:
För att uppfylla styrkan måste summan vara minst tre. Om styrkan inte längre uppfyller kraven, kommer användaren att ombedjas att åtgärda detta vid nästa inloggning.
Antalet tecken bestäms utan upprepande och utan löpande tecken. Så är teckenföljden 1234 lika med ett tecken.
Följande lösenord är inte tillåtna:
Anmärkning: Ett befintligt lösenord kan inte tas bort, men kan ersättas med ett nytt.
Varning: Vid ändring av ett lösenord avslutas inte aktiva sessioner automatiskt. Om det finns en säkerhetsrisk, ta bort alla sessioner och token för användaren efter att ha ändrat lösenordet.
Om lösenordet har glömts kan det skickas via e-post eller SMS. Förutsatt att konfigurationen av mailservern eller SMS-gateway är korrekt respektive har gjorts.
Om inget lösenord finns kvar, kontakta Antcas support. Återställningen fungerar endast med direkt lokal åtkomst till servern. Dessutom måste du ha en tom USB-stick redo.
Klicka i det aktuella området på Skapa Användare eller
Skapa Grupp och ange sedan ett namn. Tryck därefter på Enter-tangenten för att skapa användaren eller gruppen. Observera att inloggning först fungerar när ett lösenord har tilldelats. Du kan också bjuda in en användare, då genereras ett lösenord automatiskt för första inloggningen.
Anmärkning: Du kan ändra namn på användare och grupper när som helst. Eftersom en unik ID är lagrad hos varje element, påverkar detta inte konfigurationen.
Markera de användare eller grupper du vill radera. Tryck sedan på DEL-tangenten. Klicka därefter på Tillämpa för att radera användarna permanent.
För att tilldela en grupp till en användare, expandera den skapade användaren och mappen Grupper. Klicka sedan på Tillägga Grupp och välj de grupper du vill lägga till.
För att ta bort en tilldelning, markera den och tryck sedan på DEL-tangenten. Klicka därefter på Tillämpa för att tillämpa ändringarna.
Anmärkning: Du behöver inte ladda om visualiseringarna. Inställningarna tas omedelbart i bruk.
Det är möjligt att skapa en Enhet, istället för en projektanvändare. Du kan ändra typen i användarkonfigurationen genom att dubbelklicka på den aktuella
Användaren. Typerna fyller olika funktioner:
| Typ | Beskrivning |
|---|---|
| Användare | En vanlig användare med utloggning. |
| Enhet | Användare utan utloggningsfunktion. |
| Enhet utan Muspekare | Användare utan utloggningsfunktion och gränssnittet visar ingen muspekare. Idealisk för Windows Touchpanel. |
| Lokalt Panel | För touchpaneler med inbyggd server. Endast en användare kan ha denna typ. Denna loggas sedan automatiskt in. |
| Utan Navigation | Döljer alla navigationer. |
| Endast Huvud-Plugin | Visar endast huvud-pluginet. Detta kan användas för integration i andra system. |
I de Grupperna för systemanvändare kan enskilda programdelar väljas. Samt enskilda behörigheter på Editorn i projekten.
För att bevilja behörigheter i visualiseringen måste grupper av projektanvändare först skapas och sedan tilldelas en sida, ett element, en flik eller ett fält.
Det är möjligt att lagra en nyckel i de Projektgrupperna. Denna används i visualiseringen för att utföra ytterligare nyckelautentisering. Du kan tilldela flera grupper med nycklar till en användare.
Om en grupp med en nyckel krävs för behörighet, kommer nyckeln för den gruppen att begäras via ett dialogfönster. Efter frågan är autentiseringen giltig i tio sekunder.
Följande typer kan användas. I det här fallet har det sista prioritet om flera används samtidigt.
Anmärkning: Om grupper används i meddelanden eller andra element som agerar utan visualisering, ignoreras nycklarna. Trots detta bör grupper som inte innehåller nycklar användas för dessa ändamål.
En systemanvändare kan endast ha en session. En användare i ett projekt kan däremot använda flera samtidigt. Detta innebär att vid flerfaldig inloggning avslutas alla tidigare sessioner för systemanvändarna omedelbart.
Du kan enkelt bjuda in varje användare genom att högerklicka på de markerade användarna och sedan klicka på Bjuda In. Det måste finnas en e-postadress eller en mobilnummer registrerat. Detta sker automatiskt om användarnamnet vid skapandet är en giltig e-postadress.
Anmärkning: Om både en e-post och en mobilnummer har lagts till, kommer meddelandet att skickas via e-post.