Backup-të që janë krijuar gjenden në menun kontekstual në Antcas Control Menaxhimi I Backup-ve.
Është e mundur të konfiguroni backup automatikë individual për server dhe projekt. Një backup përbëhet nga një eksport i thjeshtë i Konfigurimit të Sistemit ose i një
Projektit. Opsionalisht, mund të eksportohen edhe
Statistikat dhe
Të Dhënat të projektit. Një backup kryhet sipas standardit çdo ditë në orën 02:00. Konfigurimi për
Konfigurimin e Sistemit gjendet në Vetitë e Sistemit të serverit dhe për projekte, ky mund të bëhet nën
Vetitë e Projektit ose në
Konfiguratorin e Projektit.
Shënim: Në serveret Touch, Pico dhe Nano nuk ruhen
Të Dhëna dhe
Statistikat. Këto caktime ignorohen.
Nëse serveri është i çaktivizuar për më shumë se një ditë, një backup kryhet një minutë pas nisjes së serverit.
Përdoret një kontingjent prej 20% të gjithë hapësirës së lirë të disqit, për të siguruar që disku nuk mbushet. Nëse kontingjenti shkon në fund, backup-të më të vjetër hiqen parë. Përparësisht Statistikat, pastaj
Të Dhënat dhe më pas
Të Dhënat e Projektit. Në fund, hiqen
Konfigurimet e Sistemit.
Ka mundësi të ngarkoni projektin dhe konfigurimin e sistemit në portalin Antcas Hub për të siguruar atë jashtë vendit. Për këtë duhet të caktoni shënimin "Lejo Ngarkimin e Backup-ve në Cloud" në caktimet. Çdo backup kryhet edhe pa akses të konfiguruar të largët. Megjithatë, pa konfigurim nuk mund të aksesohet backup-i.
Pas kryerjes së backup-it automatik, përpiqet të ngarkojë atë në cloud. Kjo bëhet vetëm nëse gjatë backup-it mund të krijohen lidhje interneti. Ky proces nuk përsëritet automatikisht për të minimizuar trafikut e të dhënave. As Statistikat dhe
Të Dhënat nuk transferohen në Cloud të Antcas.
Një herë që një backup është transferuar në cloud, ai nuk mund të fshihej thjesht. Kjo bëhet automatikisht pas 7 ditësh, nëse ngarkohet një backup tjetër ose nëse serveri është offline pas maksiumumit prej 90 ditëve.
Shënim: Madhësia maksimale e një file është e kufizuar në 500 MB dhe të gjithë hapësira në 1'000 GB. Nëse file që duhet ngarkuar është më e madhe, ajo nuk ngarkohet. Nëse kalon kontingjentin maksimal të hapësirës, do të mbahen më pak backup-e në cloud.
Me dyklikim mbi një backup që është krijuar, ky mund të shkarkohet direkt. Pastaj, file e shkarkuar e backup-it mund të importohet në server tjetër.
Shënim: Backup-i nuk zëvendëson backup-et tuaja të sistemit. Ai shërben për të rivendosur versionet më të vjetra nëse ka manipulime të papritura.