Ka dy lloje të ndryshme administrim përdoruesish në Antcas Control. Administrimi për përdoruesit e sistemit gjenden në menyën kontekstuale në Antcas Control Administrim Përdoruesish të Sistemit. Administrimi për projektin gjenden në menyën kontekstuale në Projekt
Administrim Përdoruesish. Për të ndryshuar një përdorues ose grup, klikoni parë në
Redaktuar. Administrimi është i ndarë në dy zona.
Përdoruesit dhe
Grupet. Këto krijohen dhe administrohen ndërrmjet tyre.
Po ashtu, është e mundur të krijoni Dosje për të administruar përdoruesit dhe grupin më organizuar.
Fjalëkalimet e përdoruesve mund të ndryshojnë përmes dyfishtë klikimi në përdoruesin e përkatësishëm. Për përdoruesit e projektit, është gjithashtu e mundur të ndryshohet kjo në konfigurator në menyën kontekstuale në Projekt
Konfigurator.
Për të gjitha fjalëkalimet, janë të aplikueshme rregullat e sigurisë shumë të larta. Këto kushte e rritin forcen e fjalëkalimit me një pikë:
Për të plotësuar forcen, shuma duhet të jetë të paktën tre. Nëse forca nuk përgjigjet kërkesave, përdoruesi do të kërkohet të ndryshojë fjalëkalimin e tij në logimin e ardhshëm.
Numri i shenjave llogaritet pa shenjat e përsëritura dhe pa shenjat e vazhdueshme. Kështu, sekvensa 1234 është një shenjë.
Këto fjalëkalime nuk janë të lejuara:
Shënim: Një fjalëkalim ekzistues nuk mund të hiqet, por mund të zëvendësohet me një tjetër.
Kuptim: Kur ndryshoni një fjalëkalim, sesionet aktive nuk mbarohen automatikisht. Nëse ka një rrezik sigurie, fshini të gjitha sesionet dhe tokenët e përdoruesit pas ndryshimit të fjalëkalimit.
Nëse fjalëkalimi është harruar, ai mund të dërgohet përmes email ose SMS. Kjo presupozon se konfigurimi i serverit të email o të gateway të SMS është saktë respektivisht është bërë.
Nëse nuk ka më fjalëkalim, kontaktoni supportin e Antcas. Rishikimi funksionon vetëm me një hyrje lokale drejtpërdrejt në server. Përveç kësaj, duhet të ketë një USB bosh.
Klikoni në zonën e përkatësishme në Krijo Përdorues ose
Krijo Grup dhe pastaj futni një emër. Shtypni pastaj tastën e hyrjes për të krijuar përdoruesin ose grupin. Vini re se një login funksionon vetëm kur është caktuar një fjalëkalim. Ju mund ta ftoni edhe një përdorues, atëherë do të gjenerohet automatikisht një fjalëkalim për hyrjen e parë.
Shënim: Ju mund të riemërtoni përdoruesit dhe grupin në çdo kohë. Pasigurisht, kjo nuk ndikon konfigurimin pasi që një ID unike është ruajtur për secilin element.
Markoni përdoruesit ose grupin që dëshironi të fshini. Shtypni pastaj tastën DEL. Klikoni pastaj në Zbatim, për të fshirë përdoruesit përgjithmonë.
Për të caktuar një grup përdoruesve, zgjerojeni përdoruesin e krijuar dhe dosjen e grupeve. Klikoni pastaj në Caktoj Grup dhe zgjedhni grupin që dëshironi të shtoni.
Për të hequr një caktim, markoni atë dhe shtypni pastaj tastën DEL. Klikoni pastaj në Zbatim, për të aplikuar ndryshimet.
Shënim: Nuk duhet të rishikoni vizualizimet. Caktimet do të marrin efekt menjëherë.
Është e mundur të krijoni një pajisje, në vend të një përdoruesi projekt. Ju mund të ndryshoni llojin në konfigurimin e përdoruesit përmes dyfishtë klikimi në
përdoruesin e përkatësishëm. Llojet kryejnë funksione të ndryshme:
| Lloji | Përshkrim |
|---|---|
| Përdoruesi | Një përdorues normal me logout. |
| Pajisja | Përdorues pa funksionin e logout-it. |
| Pajisje pa kursor të miut | Përdorues pa funksionin e logout-it dhe sipërfaqja nuk tregon kursor të miut. Ideale për Windows Touchpanel. |
| Panel lokal | Përdoruesi i panelit me server të integruar. Vetëm një përdorues mund të ketë këtë lloj. Ai do të loguhet automatikisht. |
| Pa navigim | Fshih të gjitha navigimet. |
| Vetëm plugin kryesor | Tregon vetëm pluginin kryesor. Kjo mund të përdoret për integrimin në sisteme të tjera. |
Në grupet e përdoruesve të sistemit, mund të zgjedhen pjesët individuale të programit. Ashtu si lejet individuale në editorin e projekteve.
Për të dhënë leje në vizualizim, grupet e përdoruesve të projektit duhet të krijohen parë dhe pastaj të caktohen një faqe, elementi, tab ose fushë.
Është e mundur të ruani një çelës në grupet e projektit. Ky përdoret në vizualizim për të kryer një autentifikim shtesë me çelës. Ju mund të caktoni shumë grupe me çelësa një përdorues.
Nëse një grup me një çelës është i nevojshëm për lejen, atëherë çelësi i kësaj grupi do të kërkohet përmes dritares dialogu. Pas kërkimit, autentifikimi është valid për dhjetë sekonda.
Këto lloje mund të përdoren. Kjo e fundit ka prioritet nëse shumë përdoren njëkohësisht.
Shënim: Nëse grupet përdoren në njoftimet ose në elemente të tjera që veprojnë pa vizualizim, çelësat do të ignorohet. Për këtë arsye duhet të përdorin grupe që nuk përmbajnë çelësa.
Një përdorues i sistemit mund të ketë vetëm një sesion. Një përdorues në një projekt mund ta përdorë këtë për shumë sesione njëkohësisht. Kjo do të thotë se kur logoni shumë herë, të gjitha sesionet e mëparshme të përdoruesve të sistemit do të mbarojnë menjëherë.
Ju mund të ftoni çdo përdorues duke klikuar me tastën e djathtë të miut në përdoruesit e zgjedhur dhe pastaj klikoni në Ftoj. Duhet të ketë një adresë email ose një numër telefonik. Kjo bëhet automatikisht, nëse emri i përdoruesit kur krijohet është një adresë e vlefshme email.
Shënim: Nëse një email dhe një numër telefonik janë të ruajtura, njoftimi do të dërgohet përmes email.