Când se deschide un element, apare editorul, acesta fiind împărțit în mai multe zone. Baza este explicată mai departe aici. Utilizarea zonei principale în detaliu nu va fi explicată aici.
După deschiderea unui element, acesta poate fi doar vizualizat. Pentru a-l edita, trebuie mai întâi să faceți clic pe Editează în meniul de sus. Orice modificare este salvată imediat pe server. Pentru a pune elementul online, trebuie să îl aplicați apoi
Aplică. Modificările sunt preluate imediat, dacă elementul este aplicat și în Explorer. Altfel, se afișează un mesaj. Dacă doriți să resetați modificările, le puteți
Resetează.
Următoarele stări ale indicatorului din colțul stâng sus sunt posibile:
| Stare | Culoare | Descriere |
|---|---|---|
| Nou | Roșu | Elementul sau versiunea a fost creată recent și nu este încă online. |
| Editat | Albastru | Elementul sau versiunea a fost modificat și nu a fost aplicat încă. |
| Online | Verde | Elementul este online. |
Pe partea stângă se află bara de navigare cu diverse elemente. Acestea pot fi mutate în anumite condiții prin Drag&Drop. Pentru a șterge o intrare, trebuie să o trageți în colțul din dreapta jos al Explorerului. Paparul Coș de gunoi, în care poate fi tras elementul, apare doar atunci când se mișcă.
Ați văzut că în partea de jos a zonei de navigare există filiere. Aici puteți comuta între diferite Explorer.
În zona principală se face configurarea. Zonele individuale sunt explicate mai detaliat în Explorer corespunzător.
Pe partea dreaptă jos găsiți fila Istoric. În această vedere, o versiune editată poate fi restaurată printr-o dublă clic.
Sfaturi: În colțul din dreapta sus găsiți, lângă închidere și minimizare, simbolul de extindere. Prin clic pe simbol se mărește sau micșorează vedere principală. Acest lucru este foarte practic la editarea obiectelor mai mari.
Bara laterală dreaptă conține toate metadatele ca widget-uri ale elementului. În colțul stâng sus se poate modifica de obicei Titlul documentului precum și numele, numele fișierului etc. Numele sunt sincronizate automat prin simbolul
Link.
În partea dreaptă jos găsiți numele versiunii actuale. Când faceți clic pe acesta, se deschide o nouă vedere cu toate
versiunile disponibile. Versiunea marcată este cea în curs de editare.
Un element poate include mai multe versiuni. Acestea sunt marcate cu numere. În această listă se afișează toate titlurile documentelor versiunilor individuale. Versiunea actuală este marcată cu un simbol de săgeată. Online, după aplicare, este întotdeauna versiunea superioară. Toate celelalte sunt ignorate.
Pentru a crea o nouă versiune, puteți copia cea actuală sau crea una complet goală. Aveți grijă că o versiune goală nu conține titlu.
Versiunile pot fi Exportate și
Importate individual. La export și import, dacă există, Șabloanele de interval sunt combinate. O versiune cu un șablon este marcată cu simbolul
Lanț.
Pentru a șterge sau muta o versiune, aceasta poate fi mutată prin Drag&Drop după ce faceți clic pe Editează. La mutare apare și
Coș de gunoi, pentru a șterge o versiune. După depunerea pe coșul de gunoi, aceasta este doar marcată pentru ștergere. Numai după
Aplicare, versiunea va fi ștersă definitiv. Marcarea pentru ștergere poate fi anulată prin depunerea din nou pe coșul de gunoi.
Notă: La o sincronizare cu mai mulți serveri, se poate întâmpla ca un număr de versiune să apară de mai multe ori.