Konfiguracja systemu zawiera wszystkie ustawienia serwera poza
projektem i
interfejsami. Ustawienia można eksportować dla każdego
serwera w
infrastrukturze. Każdy eksport zawiera pełną konfigurację
infrastruktury,
licencji i
zarządzania użytkownikami systemu. Przypisania projektów i używane porty są również eksportowane. Jednak zostaną one przywrócone tylko wtedy, gdy projekty będą dostępne na serwerze podczas przywracania. Zapewnione są tylko ustawienia sieciowe, które zostały zastosowane. Tymczasowe ustawienia są ignorowane, a zamiast nich używane są ustawienia początkowe.
Podczas przywracania ustawień wszystkie ustawienia są bez pytań nadpisywane i nieużywane usuwane. Dotyczy to również konfiguracji sieciowej i ustawień użytkowników systemu. Upewnij się, że znasz adresy IP i dane logowania z przywracanego kopii zapasowej.
Ważne jest, aby przed przywróceniem na nowe urządzenie zabezpieczyć stare licencje. Zostaną one również dodane, nawet jeśli są nieprawidłowe.
Podczas przywracania na serwer z innymi nazwami adapterów sieciowych istniejące konfiguracje zostaną usunięte, a te niedostępne dodane jako już niedostępne.
Uwaga: Podczas przywracania mogą wystąpić przerwy, nawet jeśli ustawienia są identyczne.
Może być konieczne powtórzenie importu, aby zastosować wszystkie ustawienia. W niektórych przypadkach może być również wymagane ponowne uruchomienie serwera. Jest to jednak bardzo rzadkie.