Portfel przechowuje wrażliwe dane z innych źródeł. Są to m.in. tokeny logowania.
Uwaga: Pamięć jest usuwana, gdy użytkownik zostanie usunięty lub hasło zostanie zmienione.
Można ręcznie usunąć pojedyncze elementy w menu kontekstowym Antcas Control Zarządzanie użytkownikami systemu lub Projekt
Zarządzanie użytkownikami
Konto użytkownika
Portfel. Maksymalny czas przechowywania tokenu wynosi dwa lata. Jeśli token zostanie ponownie użyty, ten okres jest automatycznie przedłużany.
Gdy otworzysz wizualizację i jednocześnie zalogujesz się do Antcas Control, zostaniesz zapytany o synchronizację z Antcas Control. Po pomyślnym zalogowaniu nowy Token zostanie zapisany w
Użytkowniku wirtualizacji i jednocześnie nowy
Wpis zostanie dodany do
Portfela
Użytkownika systemu. Token nigdy nie jest widoczny w przeglądarce, co znacznie zwiększa bezpieczeństwo.
Jeśli dostępasz do wizualizacji lub Antcas Control za pośrednictwem zdalnego dostępu, zostaniesz zapytany o zapisanie do chmury Antcas zamiast do Antcas Control. Procedura jest taka sama jak opisana wcześniej, jednak Token jest przechowywany w
Portfelu
Antcas Hub.
Uwaga: Jeśli typ tokenu zostanie zmieniony, logowanie stanie się nieważne.
Aby cofnąć zapisywanie, wystarczy po prostu wylogować się. W ten sposób nie tylko sesja zostaje zakończona, ale także Token jest ponownie usuwany i odpowiedni wpis jest usuwany z
Portfela.