Wywołanie wizualizacji odbywa się za pomocą adresu URL przez przeglądarkę internetową lub zainstalowaną aplikację PWA na urządzeniu. Normalnie ten dostęp jest zabezpieczony za pomocą HTTPS.
Jeśli zapomnieliście hasło, w zależności od konfiguracji wizualizacji, istnieje możliwość jego resetowania. W tym celu konieczne jest, aby adres e-mail lub numer telefonu był zapisany w waszym koncie użytkownika.
Na ekranie logowania kliknij „Hasło zapomniane” i postępuj zgodnie z instrukcjami. Jeśli ten link nie jest dostępny, oznacza to, że odzyskiwanie nie jest dostępne. W takim przypadku skontaktuj się ze swoim lokalnym supportem technicznym.
Jeśli nie otrzymasz linku lub link nie działa, powtórz procedurę i sprawdź, czy e-mail trafił do folderu Spam lub czy link został już wywołany z innego źródła. Jeśli tak jest, link do odzyskiwania nie jest już ważny. Po upływie 24 godzin link wygaśnie automatycznie.