De back-ups die u gemaakt hebt vindt u in het contextmenu onder Antcas Control Backupbeheer.
Het is mogelijk om automatische back-ups individueel per server en project te configureren. Een back-up bestaat uit een eenvoudige export van de Systeemconfiguratie of van een
Project. Optioneel kunnen ook de
Statistieken en de
Gegevens van het project geëxporteerd worden. Een back-up wordt standaard elke dag om 02:00 uur uitgevoerd. De configuratie voor de
Systeemconfiguratie vindt u in de Systeemeigenschappen van de server en voor de projecten kan dit onder de
Projectinstellingen of in de
Projectconfigurator worden gedaan.
Opmerking: Op de servers Touch, Pico en Nano worden geen
Gegevens en
Statistieken beveiligd. Deze instellingen worden genegeerd.
Als de server meer dan een dag buiten werking is geweest, wordt er een back-up uitgevoerd één minuut nadat de server is gestart.
Er wordt een quota van 20% van de volledige vrije opslagruimte gebruikt, zodat de harde schijf niet volgeschreven wordt. Als het quota op is, worden eerst de oudste back-ups verwijderd. Voorrangig eerst de Statistieken, vervolgens de
Gegevens en daarna de
Projectgegevens. Ten slotte worden de
Systeemconfiguraties verwijderd.
Het is mogelijk om het project en de systeemconfiguratie te uploaden naar het Antcas Hub-portaal, om dit extern te beveiligen. Hiertoe moet het selectievakje "Backup-Upload naar Cloud Toestaan" in de instellingen worden ingesteld. Elk back-up wordt ook uitgevoerd zonder geconfigureerde externe toegang. Echter kan zonder configuratie niet op het back-up worden toegangen.
Na het uitvoeren van het automatische back-up, wordt gepoogd dit naar de cloud te uploaden. Dit gebeurt echter alleen als tijdens het back-up een internetverbinding kan worden gemaakt. De procedure wordt niet automatisch herhaald om het dataverkeer te minimaliseren. Ook Statistieken en
Gegevens worden niet naar de Antcas Cloud overgedragen.
Eenmaal in de cloud overgedragen, kan een beveiligd back-up niet zomaar worden verwijderd. Dit gebeurt automatisch na 7 dagen als een ander back-up wordt geüpload of als de server offline is na maximaal 90 dagen.
Opmerking: De maximale bestandsgrootte is beperkt tot 500 MB en de totale opslagruimte tot 1'000 GB. Als het te uploaden bestand groter is, wordt het bestand niet geüpload. Bij overschrijden van het maximale opslagquota worden minder back-ups in de cloud bewaard.
Door dubbelklikken op een gemaakt back-up kan dit direct worden gedownload. Vervolgens kan het gedownloade back-upbestand naar een andere server worden geïmporteerd.
Opmerking: Het back-up vervangt geen eigen back-ups van het systeem. Het dient om oudere versies bij onbedoelde manipulaties te herstellen.