Er zijn twee verschillende gebruikersbeheersystemen in Antcas Control. Het beheer voor de systeembenutzer vindt u in het contextmenu onder Antcas Control Systeembenutzersbeheer. Het beheer voor het project vindt u in het contextmenu onder Project
Gebruikersbeheer. Om een gebruiker of groep te wijzigen, klikt u eerst op
Bewerken. Het beheer is verdeeld in twee secties. De
Gebruikers en de
Groepen. Deze worden afzonderlijk aangemaakt en beheerd.
Het is ook mogelijk om Mappen aan te maken, om gebruikers en groepen overzichtelijker te beheren.
Wachtwoorden van gebruikers kunnen worden gewijzigd via dubbelklik op de betreffende Gebruiker. Voor projectgebruikers is het ook mogelijk om dit in de configurator in het contextmenu onder Project
Configurator te wijzigen.
Voor alle wachtwoorden gelden de volgende zeer hoge beveiligingsrichtlijnen. De volgende voorwaarden verhogen de sterkte van het wachtwoord met één punt:
Om aan de sterkte te voldoen, moet de som ten minste drie bedragen. Als de sterkte niet meer aan de eisen voldoet, wordt de gebruiker gevraagd dit bij het volgende inloggen na te laten.
Het aantal tekens wordt bepaald zonder herhalende en zonder opeenvolgende tekens. Zo is de reeks 1234 gelijk aan één teken.
De volgende wachtwoorden zijn niet toegestaan:
Opmerking: Een bestaand wachtwoord kan niet worden verwijderd, maar wel vervangen door een nieuw.
Let Op: Bij het wijzigen van een wachtwoord worden de actieve sessies niet automatisch beëindigd. Als er een veiligheidsrisico bestaat, verwijdert u alle sessies en tokens van de gebruiker na het wijzigen van het wachtwoord.
Als het wachtwoord is vergeten, kan dit per e-mail of per SMS worden verzonden. Mits de configuratie van de mailserver of de SMS-gateway correct is uitgevoerd of althans is uitgevoerd.
Als er geen wachtwoord meer beschikbaar is, neemt u contact op met de support van Antcas. Het terugzetten werkt alleen met direct lokale toegang tot de server. U moet ook een lege USB-stick klaar hebben.
Klik in het betreffende gedeelte op Gebruiker Aanmaken of
Groep Aanmaken en geef vervolgens een naam op. Druk daarna op de Enter-toets om de gebruiker of groep aan te maken. Let erop dat inloggen pas werkt als een wachtwoord is toegewezen. U kunt ook een gebruiker uitnodigen, dan wordt automatisch een wachtwoord gegenereerd voor de eerste aanmelding.
Opmerking: U kunt gebruikers en groepen op elk moment hernoemen. Omdat er een unieke ID bij elk element is opgeslagen, heeft dit geen invloed op de configuratie.
Markeer de te verwijderen gebruikers of groepen. Druk vervolgens op de DEL-toets. Klik daarna op Toepassen, om de gebruikers definitief te verwijderen.
Om een groep toe te wijzen aan een gebruiker, breidt u de aangemaakte gebruiker en de map Groepen uit. Klik vervolgens op Groep Toewijzen en selecteert u de groepen die u wilt toevoegen.
Om een toewijzing te verwijderen, markeert u deze en drukt vervolgens op de DEL-toets. Klik daarna op Toepassen, om de wijzigingen toe te passen.
Opmerking: U hoeft de visualisaties niet opnieuw te laden. De instellingen worden onmiddellijk overgenomen.
Het is mogelijk om een Apparaat, in plaats van een projectgebruiker te maken. U kunt het type in de gebruikersconfiguratie wijzigen door dubbelklikken op de betreffende
Gebruiker. De typen vervullen verschillende functies:
| Type | Beschrijving |
|---|---|
| Gebruiker | Een normale gebruiker met uitloggen. |
| Apparaat | Gebruiker zonder uitlogfunctie. |
| Apparaat Zonder Muispijltje | Gebruiker zonder uitlogfunctie en het scherm toont geen muispijltje. Ideaal voor Windows Touchpanel. |
| Lokaal Paneel | Voor touchpanelen met ingebouwde server. Er kan slechts één gebruiker dit type hebben. Deze wordt dan automatisch ingelogd. |
| Zonder Navigatie | Verbergt alle navigaties. |
| Alleen Hoofd-Plugin | Toont alleen het hoofd-plugin. Dit kan worden gebruikt voor de integratie in andere systemen. |
In de Groepen van de systeembenutzer kunt u enkele programmaonderdelen selecteren. Evenals enkele rechten op de editor in de projecten.
Om rechten in de visualisatie toe te kennen, moeten de groepen van projectgebruikers eerst worden aangemaakt en vervolgens aan een pagina, een element, een tabblad of een veld worden toegewezen.
Het is mogelijk om in de Projectgroepen een sleutel op te slaan. Deze wordt gebruikt in de visualisatie om een extra sleutel-authenticatie uit te voeren. U kunt meerdere groepen met sleutels aan een gebruiker toewijzen.
Als een groep met een sleutel vereist is voor de machtiging, wordt de sleutel van deze groep via een dialoogvenster gevraagd. Na het vragen is de authenticatie tien seconden geldig.
De volgende typen kunnen worden gebruikt. Hierbij heeft het laatste prioriteit, als er meerdere tegelijkertijd worden gebruikt.
Opmerking: Worden groepen in berichten of andere elementen gebruikt die zonder visualisatie werken, worden de sleutels genegeerd. Desondanks moeten ervoor groepen worden gebruikt die geen sleutels bevatten.
Een systeembenutzer kan slechts één sessie bezitten. Een gebruiker in een project kan daarentegen meerdere tegelijkertijd gebruiken. Dit betekent dat bij meermaals inloggen alle vorige sessies van de systeembenutzers onmiddellijk worden beëindigd.
U kunt elke gebruiker eenvoudig uitnodigen door met de rechtermuisknop op de geselecteerde gebruikers te klikken en vervolgens op Uitnodigen te klikken. Er moet een e-mailadres of een mobiel nummer worden opgegeven. Dit gebeurt automatisch, als de gebruikersnaam bij het aanmaken een geldig e-mailadres is.
Opmerking: Als er een e-mail en een mobiel nummer zijn opgegeven, wordt de melding per e-mail verzonden.