Rediger Elementer

Når et element åpnes, vises redaktøren, som er delt inn i flere områder. Grunnleggende prinsipper blir forklart her. Bruken av hovedområdet i detalj, blir ikke forklarte her.

Funksjonsprinsipp

Etter å ha åpnet et element, kan det bare vises. For å redigere det, må du først klikke på Rediger i det øverste menyen. Enhver endring blir umiddelbart lagret på serveren. For å publisere elementet, må du deretter Bruke. Endringene blir umiddelbart tatt i bruk, forutsatt at elementet også er brukt i Utforskeren. Ellers vises en melding. Hvis du vil forkaste endringene, kan du også Tilbakestille.

Følgende tilstander for indikatoren øverst til venstre er mulige:

Tilstand Farge Beskrivelse
Ny Rød Element eller versjon er nyopprettet og ikke publisert ennå.
Redigert Blå Element eller versjon er endret og ikke brukt ennå.
Publisert Grønn Element er publisert.

Navigasjonsområde

På venstre side finner du navigasjonslisten med ulike elementer. Disse kan under visse omstendigheter flyttes ved hjelp av Drag&Drop. For å slette en post, må den dras ned til høyre hjørne av Utforskeren. Det vises først når du beveger Papirkurven, hvor elementet kan draes inn.

Vær oppmerksom på fanene under navigasjonsområdet, her kan du bytte mellom de ulike Utforskerne.

Hovedområde

I hovedområdet utføres konfigurasjonen. De enkelte områdene blir forklart nærmere i den tilsvarende Utforskeren.

På høyre nedre side finner du fanen Historikk. I denne visningen kan en redigert versjon gjenopprettes ved dobbeltklikk.

Tips: I øverste høyre hjørne finner du, i tillegg til Lukk og Minimer, ikonet for Åpne. Ved å klikke på dette symbolet kan hovedvisningen forstørres og forminskes. Dette er veldig praktisk når du redigerer større objekter.

Sideverktøyfelt

Det høyre sideverktøyfeltet inneholder alle metadata som widgets for elementet. Øverst til venstre kan du vanligvis endre tittelen på dokumentet samt navnet, filnavnet osv. Navnene blir standardmessig synkronisert via lenkesymbolet.

Versjoner

I nederste høyre område finner du navnet på den gjeldende versjonen. Ved å klikke på dette, åpnes en ny visning med alle tilgjengelige versjoner. Den markerte versjonen er den som redigeres.

Et element kan inneholde flere versjoner. Disse er merket med nummer. I denne listen vises alle dokumenttitler for de enkelte versjonene. Den gjeldende versjonen er merket med et pilsymbol. Etter å ha brukt, er alltid den øverste versjonen publisert. Alle andre blir ignorert.

For å opprette en ny versjon, kan den gjeldende kopieres eller det kan opprettes en helt tom. Merk at en tom versjon ikke inneholder noen tittel.

Versjonene kan enkeltvis eksportere og importere. Ved eksport og import blir malene, hvis tilgjengelige, slått sammen. En versjon med en mal er merket med et kjedesymbol.

For å slette eller flytte en versjon, kan den flyttes ved hjelp av Drag&Drop etter at du har klikket på Rediger. Når du flytter, vises også Papirkurven, for å slette en versjon. Etter at den er plassert i papirkurven, blir den bare merket for sletting. Først etter Bruke, blir versjonen endelig slettet. Merkingen for sletting kan gjøres om ved å plassere den igjen i papirkurven.

Merk: Ved synkronisering med flere servere kan det hende at en versjonsnummer dukker opp flere ganger.