A létrehozott biztonsági másolatokat a kontextusmenüben találja meg Antcas Control Bővítménykezelés.
Lehetséges, hogy automatikus biztonsági másolatokat egyénileg szerverenként és projektként konfiguráljon. Egy biztonsági másolat egy egyszerű export a Rendszerkonfiguráció vagy egy
Projekt. Opcionálisan a
Statisztikák és a
Adatok is exportálhatók. Alapértelmezés szerint napi egyszer, 02:00-kor készül biztonsági másolat. A
Rendszerkonfiguráció beállításait a szerver Rendszertulajdonságai alatt találja, és a projektek esetében ezeket a
Projektebeállítások vagy a
Projektkonfigurátor segítségével lehet elvégezni.
Megjegyzés: A Touch, Pico és Nano szerveren nem kerül biztonsági másolásra a
Adatbázis és a
Statisztika. Ezek az beállítások figyelmen kívül maradnak.
Ha a szerver egy napon túl leáll, akkor a biztonsági másolat készítése egy perc múlva történik meg a szerver újraindítása után.
20%-os kvótát használunk fel a teljes szabad helyből, hogy ne töltődjön tele a merevlemez. Ha a kvóta elfogy, először a legöregebb biztonsági másolatokat töröljük. Először a Statisztikákat, majd a
Adatokat, és végül a
Projektdatot. Utoljára a
Rendszerkonfigurációkat töröljük.
A lehetőség van, hogy a projektet és a rendszerkonfigurációt feltöltse az Antcas Hub portálra, hogy külső biztonsági másolatként használja. Ehhez be kell kapcsolnia a "Bővítményfeltöltés engedélyezése a felhőbe" opciót a beállításokban. Minden biztonsági másolat készül, még ha nincs távoli hozzáférés konfigurálva sem. Azonban a biztonsági másolatra csak akkor lehet hozzáférni, ha van konfiguráció.
Azt követően, hogy az automatikus biztonsági másolat készül, megpróbálja feltölteni azt a felhőbe. Ez azonban csak akkor történik meg, ha az internetkapcsolat elérhető volt a biztonsági másolat készítése közben. A folyamat nem ismétlődik automatikusan, hogy minimalizálja az adatforgalmat. A Statisztikák és a
Adatok nem kerülnek átvitelre az Antcas Cloudba.
Amint egy biztonsági másolat felkerül a felhőbe, azt nem lehet egyszerűen törölni. Ez automatikusan történik meg 7 nap után, ha egy újabb biztonsági másolat feltöltése történik vagy ha a szerver offline állapotban van, akkor legfeljebb 90 nap múlva.
Megjegyzés: A maximális fájlméret korlátozva van 500 MB-ra és az összes tárolóhely 1'000 GB. Ha a feltöltendő fájl nagyobb, akkor nem kerül feltöltésre. Ha a maximális tárolókvóta meghaladja, kevesebb biztonsági másolat lesz a felhőben.
Duplakattintással egy létrehozott biztonsági másolatra, azt közvetlenül letöltheti. Ezután a letöltött biztonsági másolatfájlt más szerverre importálhatja.
Megjegyzés: A biztonsági másolat nem helyettesíti a saját biztonsági másolatait. Azért szolgál, hogy visszaállítsa az előző verziókat akaratlan manipuláció esetén.