Postoji dvije različite uprave korisnika u Antcas Control. Upravu za sustavske korisnike možete pronaći u kontekstnom izborniku pod Antcas Control Uprava sustavskih korisnika. Upravu za projekt možete pronaći u kontekstnom izborniku pod Projekt
Uprava korisnika. Da biste promijenili korisnika ili grupu, najprije kliknite na
Uredi. Uprava je podijeljena u dva područja. Korisnici i grupe. Ove se stvari odvajaju i upravljaju zasebno.
Osim toga, moguće je stvarati mape kako bi se korisnici i grupe upravljali preglednije.
Lozinke korisnika mogu se mijenjati dvostrukim klikom na odgovarajućeg korisnika. Za korisnike projekta također je moguće promijeniti lozinku u Konfiguratoru u kontekstnom izborniku pod Projekt
Konfigurator.
Za sve lozinke vrijede sljedeća vrlo visoka pravila sigurnosti. Sljedeći uvjeti povećavaju snagu lozinke za jedan bod:
Da bi se zadovoljila snaga, zbroj mora biti barem tri. Ako snaga više ne zadovoljava zahtjeve, korisnik će biti upitan da to popravi prilikom sljedećeg prijave.
Broj znakova određuje se bez ponavljanja i bez uzastopnih znakova. Tako je niz znakova 1234 jednak jedan znak.
Sljedeće lozinke nisu dopuštene:
Napomena: Postojeća lozinka ne može se ukloniti, ali može se zamijeniti novom.
Pažnja: Prilikom promjene lozinke sesije nisu automatski prekinute. Ako postoji rizik od sigurnosti, obrišite sve sesije i token korisnika nakon promjene lozinke.
Ako je lozinka zaboravljena, može se poslati putem e-pošte ili SMS-a. Pod uvjetom da je konfiguracija mail servera ili SMS gatewaya točna odnosno uopće provedena.
Ako više nema lozinke, kontaktirajte podršku Antcasa. Resetiranje funkcionira samo s direktnim lokalnim pristupom na server. Osim toga, morate pripremiti prazan USB stick.
Kliknite u odgovarajućem području na Stvoriti korisnika ili
Stvoriti grupu i zatim unesite ime. Pritisnite tipku Enter da biste stvorili korisnika ili grupu. Imajte na umu da se prijava može izvesti samo ako je dodijeljena lozinka. Možete pozvati korisnika, tada će se automatski generirati lozinka za prvu prijavljivanje.
Napomena: Korisnike i grupe možete preimenovati u bilo koje vrijeme. Budući da je svaki element označen jedinstvenim ID-om, ovo ne utječe na konfiguraciju.
Označite korisnike ili grupe koje želite izbrisati. Zatim pritisnite tipku DEL. Kliknite zatim na Primijeniti, da biste trajno izbrisali korisnike.
Da biste grupu dodijelili korisniku, proširite stvorenog korisnika i mapu Grupe. Zatim kliknite na Dodjeljivanje grupe i odaberite grupe koje želite dodati.
Da biste uklonili dodjelu, označite je i zatim pritisnite tipku DEL. Kliknite zatim na Primijeniti, da biste primijenili promjene.
Napomena: Ne morate ponovno učitavati vizualizacije. Postavke se odmah preuzimaju.
Moguće je stvoriti uređaj umjesto korisnika projekta. Možete promijeniti tip u konfiguraciji korisnika dvostrukim klikom na odgovarajućeg
korisnika. Tipovi imaju različite funkcije:
| Tip | Opis |
|---|---|
| Korisnik | Običan korisnik s odjavom. |
| Uređaj | Korisnik bez funkcije odjave. |
| Uređaj bez pokazivača miša | Korisnik bez funkcije odjave i površina ne prikazuje pokazivač miša. Idealno za Windows Touchpanel. |
| Lokalni panel | Za dodirni panel s ugrađenim serverom. Može ga koristiti samo jedan korisnik ovog tipa. Taj se korisnik automatski prijavljuje. |
| Bez navigacije | Sklanja sve navigacije. |
| Samostalno glavno plugin | Prikazuje samo glavni plugin. Ovo se može koristiti za uključivanje u druga sustava. |
U grupe sustavskih korisnika mogu se odabrati pojedinačni dijelovi programa. Kao i pojedinačne ovlasti na uređivaču u projektima.
Da biste dodijelili ovlasti u vizualizaciji, grupe korisnika projekta moraju se prvo stvoriti, a zatim dodijeliti stranici, elementu, kartici ili polju.
Moguće je unijeti ključ u grupe projekta. Ovaj se ključ koristi u vizualizaciji za provjeru dodatne autentifikacije ključem. Možete dodijeliti više grupa s ključevi korisniku.
Ako je za ovlasti potrebna grupa s ključem, ključ te grupe će biti upitan putem prozora dijaloškog okvira. Nakon upita autentifikacija je važeća deset sekundi.
Sljedeći tipovi mogu se koristiti. U slučaju da se više njih koristi istovremeno, zadnji ima prioritet.
Napomena: Ako se grupe koriste u obavijestima ili drugim elementima koji djeluju bez vizualizacije, ključevi će biti ignorirani. Ipak, trebale bi se koristiti grupe koje ne sadrže ključeve.
Sustavski korisnik može imati samo jednu sesiju. Korisnik u projektu može koristiti više od jedne istovremeno. To znači da se prilikom višestruke prijave sve prethodne sesije sustavskih korisnika odmah prekidaju.
Možete jednostavno pozvati svakog korisnika kliknuvši desnim tasterom miša na označene korisnike i zatim kliknuvši na Pozvati. Morate unijeti adresu e-pošte ili broj mobitela. Ovo se automatski događa ako je korisničko ime prilikom stvaranja važeća adresa e-pošte.
Napomena: Ako je unesena adresa e-pošte i broj mobitela, obavijest će biti poslana putem e-pošte.