Luodut varmuuskopiot löydät kontekstivalikosta Antcas Control Varmuuskopioiden Hallinta.
On mahdollista määrittää automaattiset varmuuskopiot yksittäin palvelimelle ja projektille. Varmuuskopio koostuu yksinkertaisesta Järjestelmäasetuksien tai
Projektin vientinä. Valinnainen on myös
Tilastotietojen ja
Tietojen vienti projektista. Varmuuskopio tehdään oletuksena joka päivä kello 02:00.
Järjestelmäasetusten konfigurointi löytyy palvelimen Palvelinominaisuuksista ja projekteille se voidaan tehdä
Projektiasetuksista tai
Projektikonfiguroijasta.
Huomautus: Palvelimilla Touch, Pico ja Nano
tietoja ja
tilastoja ei varmuuskopioida. Nämä asetukset jätetään huomiotta.
Jos palvelin on ollut pois päältä yli päivän, tehdään varmuuskopio yksi minuutti palvelimen käynnistyksen jälkeen.
Käytetään 20% koko vapaasta tallennustilasta, jotta kiintolevy ei täyttyisi. Jos kontingentti on käytetty loppuun, poistetaan ensin vanhimmat varmuuskopiot. Ensiksi tilastot, sitten
tiedot ja lopuksi
projektitiedot. Lopulta poistetaan
järjestelmäasetukset.
On mahdollista ladata projektin ja järjestelmäasetusten varmuuskopiot Antcas Hub -portaaliin, jotta ne voidaan säilyttää ulkoisesti. Tämän toteuttamiseksi on asetettava ruutu "Salli varmuuskopion lataus pilveen" päälle asetuksissa. Jokainen varmuuskopio tehdään myös ilman konfiguroitua etäyhteyttä. Ilman konfiguraatiota ei kuitenkaan voi päästä käsiksi varmuuskopioon.
Automaattisen varmuuskopion jälkeen yritetään ladata se pilveen. Tämä tapahtuu kuitenkin vain, jos Internet-yhteys voidaan muodostaa varmuuskopioinnin aikana. Toimenpidettä ei toisteta automaattisesti, jotta dataliikennettä vähennetään. Myöskään tilastot ja
tiedot eivät lähetetä Antcas-pilveen.
Kun varmuuskopio on kerran siirretty pilveen, sitä ei voi yksinkertaisesti poistaa. Tämä tapahtuu automaattisesti 7 päivän kuluttua, jos uusi varmuuskopio ladataan tai jos palvelin on offline-tilassa enintään 90 päivää.
Huomautus: Maksimikoko rajoitetaan 500 MB:iin ja koko tallennustila 1'000 GB:iin. Jos ladattava tiedosto on suurempi, se ei ladata. Jos maksimitallennuskontingentti ylitetään, pilveen tallennetaan vähemmän varmuuskopioita.
Kaksoisklikkaamalla luotua varmuuskopiota se voidaan ladata suoraan. Sen jälkeen ladattua varmuuskopiotiedostoa voi tuoda toiseen palvelimeen.
Huomautus: Varmuuskopio ei korvaa omia järjestelmän varmuuskopioita. Se on tarkoitettu vanhojen versioiden palauttamiseen tahattomien manipulaatioiden jälkeen.