Rediger Elementer

Når et element åbnes, vises redigeringsvinduet, som er opdelt i flere områder. Grundlæggende funktioner forklares her. Detaljeret brug af hovedområdet forklares ikke her.

Funktionsprincip

Efter åbning af et element kan det kun vises. For at redigere det, skal du først klikke på Rediger i menuen øverst. Alle ændringer gemmes straks på serveren. For at gøre elementet tilgængeligt online, skal du derefter klikke på Anvend. Ændringerne træder straks i kraft, forudsat at elementet også er anvendt i Explorer. Ellers vises en meddelelse. Hvis du vil forkaste ændringerne, kan du også klikke på Nulstil.

Følgende tilstande for indikatoren øverst til venstre er mulige:

Tilstand Farbe Beskrivelse
Ny Rød Element eller version er oprettet og ikke online endnu.
Redigeret Blå Element eller version er ændret og ikke anvendt endnu.
Online Grøn Element er online.

Navigationsområde

På venstre side findes navigationspanelet med forskellige elementer. Disse kan under visse omstændigheder flyttes ved hjælp af Drag&Drop. For at slette en post, skal den trækkes ned til højre i Explorerens hjørne. Papirkurven Papirkurv, hvor elementet kan trækkes, vises først ved bevægelse.

Vær opmærksom på fanerne under navigationsområdet. Her kan du skifte mellem de enkelte Explorere.

Hovedområde

I hovedområdet udføres konfigurationen. De enkelte områder forklares yderligere i den tilsvarende Explorer.

På højre nederste side finder du fanen Historik. I denne visning kan en redigeret version gendannes ved dobbeltklik.

Tip: I øverste højre hjørne finder du ud over lukke- og minimereknappen knappen til at forstørre. Ved klik på symbolet forstørres eller formindskes hovedvisningen. Dette er meget praktisk, når man redigerer større objekter.

Sidepanel

Det højre sidepanel indeholder alle metadata som widgets for elementet. Øverst til venstre kan titlen på dokumentet samt navnet, filnavnet mv. normalt ændres. Navne synkroniseres standardmæssigt via Link-symbolet.

Versioner

I nederste højre område finder du navnet på den aktuelle version. Ved klik åbnes en ny visning med alle tilgængelige versioner. Den markerede version er den, der redigeres.

Et element kan indeholde flere versioner. Disse er mærket med numre. I denne liste vises alle dokumenttitler for de enkelte versioner. Den aktuelle version er mærket med et pil-symbol. Online er efter anvendelse altid den øverste version. Alle andre ignoreres.

For at oprette en ny version kan den aktuelle kopieres eller der oprettes en helt tom. Bemærk, at en tom version ikke indeholder en titel.

Versionerne kan enkeltvis eksporteres og importeres. Ved eksport og import kombineres skabeloner, hvis de findes. En version med en skabelon er mærket med et kædesymbol.

For at slette eller flytte en version kan den trækkes efter klik på Rediger ved hjælp af Drag&Drop. Ved flytning vises også Papirkurv, for at slette en version. Efter at have lagt den på papirkurven, er den kun markeret til slettelse. Først efter Anvend, slettes versionen endeligt. Markeringen til slettelse kan omgøres ved at lægge den på papirkurven igen.

Bemærk: Ved synkronisering med flere servere kan det godt ske, at en versionsnummer forekommer flere gange.