Pokud je otevřen prvek, zobrazí se editor, který je rozdělen do několika oblastí. Základy jsou zde dále vysvětleny. Podrobnosti o ovládání hlavního oblasti nejsou zde vysvětleny.
Po otevření prvku jej lze pouze prohlížet. Aby bylo možné ho upravovat, musíte nejprve kliknout na Upravit v horním menu. Každá změna se okamžitě uloží na serveru. Aby byl prvek pak online, musíte jej poté
Aplikovat. Změny se okamžitě provádějí, pokud je prvek také v Průzkumníku aplikován. V opačném případě se zobrazí upozornění. Pokud chcete změny zrušit, můžete je také
Resetovat.
Následující stavy indikátoru v levém horním rohu jsou možné:
| Stav | Barva | Popis |
|---|---|---|
| Nový | Červená | Prvek nebo verze byl nově vytvořen a ještě není online. |
| Upraveno | Modrá | Prvek nebo verze byl změněn a ještě neaplikován. |
| Online | Zelená | Prvek je online. |
Vlevo se nachází navigační lišta s různými prvky. Tyto lze za určitých podmínek přesunout pomocí Drag&Drop. Aby byl záznam odstraněn, musí být přetažen dolů vpravo do rohu Průzkumníka. Zobrazí se až při pohybu Koše, kam lze prvek přetáhnout.
Dbejte na karty pod navigační oblastí, zde lze mezi jednotlivými Průzkumníky přepínat.
V hlavní oblasti se provádí konfigurace. Jednotlivé oblasti jsou dále vysvětleny v příslušném Průzkumníkovi.
V pravém dolním rohu najdete kartu Historie. V tomto zobrazení lze upravenou verzi obnovit dvojitým kliknutím.
Tip: V pravém horním rohu vedle zavření a minimalizace najdete ikonu Rozsáhne. Kliknutím na tuto ikonu se hlavní zobrazení zvětší nebo zmenší. Toto je při úpravě větších objektů velmi praktické.
Prává boční lišta obsahuje všechna metadata prvku jako widgety. V levém horním rohu lze obvykle změnit Název dokumentu a jméno, název souboru atd. Jména jsou standardně synchronizována pomocí ikony
Odkaz.
V pravém dolním rohu najdete název aktuální Verze. Při kliknutí na ni se otevře nové zobrazení se všemi dostupnými
Verzemi. Označená verze je ta, která se upravuje.
Prvek může obsahovat několik verzí. Ty jsou označeny čísly. V tomto seznamu se zobrazují všechny názvy dokumentů jednotlivých verzí. Aktuální verze je označena Šipkou. Online je po aplikaci vždy nejvyšší verze. Všechny ostatní se ignorují.
Aby byla vytvořena nová verze, lze aktuální zkopírovat nebo vytvořit úplně prázdnou. Pozor, prázdná verze neobsahuje název.
Verze lze jednotlivě Exportovat a
Importovat. Při exportu a importu se Šablony rozsahů, pokud jsou k dispozici, spojují. Verze s šablonou je označena ikonou
Řetěz.
Aby byla verze odstraněna nebo přesunuta, lze ji po kliknutí na Upravit pomocí Drag&Drop přesunout. Při přesouvání se také zobrazí
Koš, aby byla verze odstraněna. Po umístění do koše je verze označena pouze pro odstranění. Teprve po kliknutí na
Aplikovat, bude verze definitivně smazána. Označení pro odstranění lze zrušit opětovným umístěním do koše.
Poznámka: Při synchronizaci s více servery se může stát, že číslo verze se opakuje.