Uživatele spravovat

Existují dvě různé správy uživatelů v Antcas Control. Správa pro systémové uživatele je k dispozici v kontextovém menu pod Antcas Control Správa systémových uživatelů. Správa pro projekt je k dispozici v kontextovém menu pod Projekt Správa uživatelů. Chcete-li změnit uživatele nebo skupinu, nejprve klikněte na Upravit. Správa je rozdělena do dvou oblastí. Uživatelé a skupiny. Ty jsou vytvořeny a spravovány samostatně.

Je také možné vytvářet složky, aby bylo možné uživatele a skupiny spravovat přehledněji.

Změna hesla

Hesla uživatelů lze změnit dvojitým kliknutím na příslušného uživatele. Pro projektové uživatele je také možné toto provést v konfigurátoru v kontextovém menu pod Projekt Konfigurátor.

Pro všechna hesla platí následující velmi vysoká bezpečnostní pravidla. Následující podmínky zvýší sílu hesla o jeden bod:

  • Obsahuje více než 16 znaků
  • Obsahuje více než 24 znaky
  • Obsahuje písmeno
  • Obsahuje malé a velké písmeno
  • Obsahuje číslo
  • Obsahuje diakritiku
  • Obsahuje speciální znak

Aby byla splněna síla, musí součet alespoň tři. Pokud již nesplňuje požadavky na sílu, bude uživatel vyzván k tomu při příštím přihlášení.

Počet znaků se určuje bez opakujících se a bez po sobě jdoucích znaků. Takže posloupnost 1234 je rovna jednomu znaku.

Následující hesla nejsou povolena:

  • Obsahuje méně než 8 znaků
  • Heslo obsahuje součást jména uživatele
  • Hesla na seznamu zakázaných hesel

Poznámka: Existující heslo nelze odstranit, ale lze jej nahradit novým.

Varování: Při změně hesla nejsou aktivní relace automaticky ukončeny. Pokud existuje riziko bezpečnosti, smažte všechny relace a tokeny uživatele po změně hesla.

Zapomenuté heslo

Pokud bylo heslo zapomenuto, může být zasláno e-mailem nebo SMS. Předpokládá se, že konfigurace mailového serveru nebo SMS brány je správná nebo byla vůbec provedena.

Pokud již není k dispozici žádné heslo, kontaktujte podporu Antcas. Resetování funguje pouze s přímým místním přístupem k serveru. Kromě toho musíte připravit prázdný USB flash disk.

Vytvoření uživatele a skupiny

Klikněte v příslušné oblasti na Vytvořit uživatele nebo Vytvořit skupinu a poté zadejte jméno. Stiskněte potom klávesu Enter, aby byl uživatel nebo skupina vytvořena. Pozor, přihlášení bude fungovat až po zadání hesla. Můžete také pozvat uživatele, pak je pro první přihlášení automaticky generováno heslo.

Poznámka: Můžete kdykoli přejmenovat uživatele a skupiny. Protože každý prvek má jednoznačnou ID, nemá to vliv na konfiguraci.

Odstranění uživatele a skupiny

Označte uživatele nebo skupiny k odstranění. Potom stiskněte klávesu DEL. Klikněte poté na Použít, aby byly uživatelé trvale odstraněny.

Přiřazení a odebrání skupin

Aby byla skupina přiřazena uživateli, rozbalte vytvořeného uživatele a složku Skupiny. Potom klikněte na Přiřadit skupinu a vyberte skupiny, které chcete přidat.

Aby bylo přiřazení zrušeno, označte jej a poté stiskněte klávesu DEL. Potom klikněte na Použít, aby byly změny aplikovány.

Poznámka: Neje třeba znovu načíst vizualizace. Nastavení jsou okamžitě přijata.

Zařízení a další typy

Je možné vytvořit zařízení namísto projektového uživatele. Můžete změnit typ v konfiguraci uživatele dvojitým kliknutím na příslušného uživatele. Typy plní různé funkce:

Typ Popis
Uživatel Normální uživatel s odhlášením.
Zařízení Uživatel bez funkce odhlášení.
Zařízení bez ukazatele myši Uživatel bez funkce odhlášení a rozhraní nezobrazuje ukazatel myši. Ideální pro Windows Touchpanel.
Lokální panel Pro touch panel s integrovaným serverem. Může mít pouze jeden uživatel tento typ. Tento uživatel se pak automaticky přihlásí.
Bez navigace Skrývá všechny navigace.
Pouze hlavní plugin Zobrazuje pouze hlavní plugin. Toto lze použít pro integrace do jiných systémů.

Udílení oprávnění

V skupinách systémových uživatelů lze vybrat jednotlivé části programu. Také jednotlivá oprávnění pro editor v projektech.

Aby bylo možné udělit oprávnění ve vizualizaci, musí být skupiny projektových uživatelů nejprve vytvořeny a poté přiřazeny stránce, prvku, záložce nebo poli.

Dodatečný klíč

Je možné v projektových skupinách uložit klíč. Tento klíč se používá ve vizualizaci k provedení další autentizace pomocí klíče. Můžete přiřadit více skupin s klíči jednomu uživateli.

Pokud je skupina s klíčem vyžadována pro oprávnění, bude klíč této skupiny požadován prostřednictvím dialogového okna. Po dotazu je autentizace platná deset sekund.

Můžete použít následující typy. V tomto případě má poslední prioritu, pokud se používají současně několik typů.

  • Potvrzení
  • Vzor
  • Kód (0..9)
  • Heslo

Poznámka: Pokud se skupiny používají v oznámeních nebo jiných prvcích, které fungují bez vizualizace, jsou klíče ignorovány. Nicméně měly by být použity skupiny, které neobsahují žádné klíče.

Správa relací

Systémový uživatel může mít pouze jednu relaci. Uživatel v projektu může používat několik současně. To znamená, že při vícekrát přihlášení budou všechny předchozí relace systémových uživatelů okamžitě ukončeny.

Pozvání uživatele

Můžete jednoduše pozvat každého uživatele, kliknutím pravým tlačítkem myši na vybrané uživatele a poté kliknutím na Pozvat. Musí být uložena e-mailová adresa nebo telefonní číslo. To se automaticky provede, pokud je při vytváření uživatelské jméno platná e-mailová adresa.

Poznámka: Pokud byla uložena e-mailová adresa a telefonní číslo, bude zpráva zaslána e-mailem.

Podřízené Stránky