Na serveru lze vytvořit a upravovat několik projektů. Nicméně počet běžících aplikací může být podle licence omezen. Visualizace lze zobrazit pouze tehdy, pokud byla spuštěna aplikace.
Chcete-li vytvořit projekt, klepněte v kontextovém menu na Antcas Control Projekty
Konfigurátor. Pomocí průvodce můžete také importovat projekt.
Každý projekt dostane jedinečnou ID, která se skládá z ID serveru a postupného číslování. To vede k tomu, že při importu stejného projektu na server nelze jej přímo importovat. Po prověření se zobrazí dialogové okno, které umožňuje nahradit projekt nebo vytvořit jeho kopii. Při kopii se přiřadí rozhraní, která mají stejnou ID.
Chcete-li také znovu importovat další data jako Statistiky a
Data, musí být import proveden po projektu. Import do kopie nebo jiného projektu není podporován.
Poznámka: Od verze 5.0 již nelze importovat soubory z novějších verzí do staršího prostředí. Verze souboru neodpovídá nutně verzi softwaru.
Název projektu udává název projektu. Můžete jej upravit v konfigurátoru, ve vlastnostech projektu nebo vpravo dole v liště stavu. Alternativní název pro visualizaci lze nastavit pod Projekt Nastavení
Poznámka: Zvažte, že znaky jako < > / \ : ; jsou při exportu prvků odstraněny z názvu souboru.
Je možné duplikovat projekt. Takto lze snadno vytvořit několik kopií ze základní šablony. Při klonování se zachovají propojená rozhraní a kopírovaný projekt je přiřazen stejným rozhraním jako původní projekt.
Je možné exportovat aktuální projekt. Klepněte v kontextovém menu na Projekt Statistiky a
Data musí být exportovány zvlášť. Export se nachází v kontextovém menu Data. Také jsou exportována přiřazená rozhraní se všemi obsaženými bránami a jejich konfiguracemi.
| Typ | Obsah |
|---|---|
| Všechny data projektu s výjimkou dat uvedených níže. | |
| Všechny statistiky, které byly zaznamenány pomocí loggeru. | |
| Obsahuje externí paměť projektu, všechny odeslané e-maily, SMS a push oznámení. |
Můžete odstranit projekt v správci projektů pod Antcas Control
Pozor: Při odstranění projektu jsou odstraněny přiřazení
rozhraní. Pokud není rozhraní přiřazeno žádnému projektu, je odstraněno spolu s bránami.